Infiesto (2023)

Serijski ubica u doba korone

Infiesto je naziv malog rudarskog gradića u severozapadnoj Španiji i takođe naziv novog Netflix filma na temu serijskih ubica.

Film započinje tako što jedna žrtva, istraumatizovana devojčica, uspeva pobeći iz kandži otmičara, čvrsto stežući neobičnu lutku od pruća u ruci. U spavaćici, u poslednjim danima zime 2020 godine, naleće na policijsku patrolu a njena prva reakcija biće očajnički krik.

Pandemija korono virusa je već započela i to je prvi dan vanrednog stanja koju je uvela španska vlada. Vlada policijski čas a dvoje inspektora, suočeni sa logističkim problemima koje ovakva situacija donosi moraju sami da pronađu otmičara pre nego što počini novi zločin.

Ubrzo otkrivaju da ova tinejdžerka nije jedina žrtva i da sve ovo ima veze sa nekim kultom… i sve što sledi i sve ono što je već usledilo je nešto što ste već milion puta videli u sličnim filmovima.

Scenario za “Infiesto” kao da je pravio neki ChatGPT jer ovde apsolutno nema ničega originalnog (osim možda korone koja je ovde, na sreću, samo pozadina priče i koja je isto ovako mogla da funkcioniše i bez pandemije).

Znate one robne marke po marketima koji se prave posebno za svaki, tako da DIS ima Dobro, Maxi Premia itd… ?

Neki put to ne smeta i stvarno bih bio i više nego srećan kada bi loši filmovi na Netflixu imali ovakav generički kvalitet. Ovo je profesionalno snimljeno, montirano, odglumljeno, traje tek 90ak minuta i čak i nema previše logičkih gluposti.

Verovatno ocena prejaka ali nema veze…

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.