Ghosted (2023)

Ana de Armas je ovde toliko sićušna i nežna da mi uopšte ne liči na onu opasnu devojku koja je lomila zube svim onima koji su pokušali da joj naude u poslednjoj avaturi Džejms Bonda.

“Ghosted” je akciona romantična komedija u kojoj Cole (Chris Ewans) upoznaje Sadie (Ana de Armas) koja ga nakon celednovnog (uključujući noć) druženja “ghost-uje” (to vam je novi savremeni termin za staro dobro ne javljanje na telefon kada želite nekom da stavite do znanja da vas uopšte više ne zanima...što da pojasanim….nije baš lepo ako se vama desi…ali ‘ebiga dešava se…).

Elem, Cole definitivno nije normalan jer ako ti se neko ne javlja i ne odgovora na poruke nakon toga što si ga tek jednom video u životu ne ide se preko okeana (pravo u London) da bi našao (progonio) tu osobu.

Tamo će otkriti da je Sadie vrhunski CIA agent u misiji spasavanja sveta i da će ga negativci pogrešno identifikovati kao “Taxman”-a (i da će naravno, Apple ubaciti istoimenu pesmu Bitlsa kao podlogu za jednu glupu scenu) koji poseduje šifre za apokaliptično oružje.

Kao što napisah ovo bi trebalo biti romantično akciona komedija ali od romantike nema ni slova “R” jer hemija (privlačnost) između Ane i Chrisa funkcioniše na istom nivou kao i između slona i žirafe (mislim, simpatično ih je videti kao par).

Ne bi mi to bilo toliko iritantno da vam, iz nekog totalno nejasnog razloga osim ako nije namera da nas (publiku) zajebavaju, na svakih par minuta neko od “pratećeg osoblja” u sceni ne izgovora rečenice tipa “Jasno se oseća seksualna tenzija između vas dvoje” i “Zašto ne uzmete sobu” aludirajući na tu hemiju koja navodno prosto pršti na sve strane kada su Ana i Chris zajedno.

Što se tiče akcije ona je podnošljiva sve dok ne dođemo do negledljive zadnje trećine. Na kraju nam ostaje humor u kojoj vam najzabavniji deo bude onaj u kome se zakratko pojavljuju Chris Evans pajtaši iz Marvela.

Na skali od (1-6) ocena: 2/2+ *

*ova napomena/zvezica je upućena pre svega meni da upamtim da će većina ljudi pre pogledati ovaj film nego neki 10 puta bolji od pre 30/40 godina a to se odnosi i na tekst o takvom filmu…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.