Your Place or Mine (2023)

Možda ste zaboravili ali čak i Reese Witherspoon ima oskara što uopšte nije fer prema Ashton Kutcheru.

Debbie (Reese Witherspoon) i Peter (Ashton Kutcher) su najbolji prijatelji koji jesu, pre 20 godina, proveli jednu zajedničku noć ali su nakon toga odlučili da ne kvare drugarstvo…

I eto, od tada, nema dana da se barem ne čuju i ako žive na dve suprotne (američke) obale, Debbie u LA, Peter u New York-u.

Debbie je srećno razvedena i svoj život je posvetila sinu Jack-u koji sada ulazi u prelomne tinejdžerske godine. Peter je srećno neoženjen i menja devojke na, otprilike, 6 meseci i pun je love.

Kada se Debbie ukaže prilika da konačno dobije neku diplomu (za nedelju dana?) tako što će otići u Njujork na ispite i da sa Peter-om provede uživo neko vreme ostaje bez dadilje.

Peter uskače na to mesto tako da će tu nedelju Debbie biti u Njujorku (u Peter-ovom raskošnom stanu sa pogledom na Bruklinski most…a možda je i Menhetenski) a Peter će u LA voditi računa o Jack-u.

Tako započinje ova romantična Netflix komedija a kako će se završiti ostaje da sami proverite…mada, svi naravno znamo kakav će biti kraj.

Primetio sam da sam u poslednje vreme postao prilično popustljiv prema ovim novim filmskim proizvodima. Dovoljno je da ne bude previše glup, da ne bude previše dug i da me (previše) ne iznervira i eto mu već trojke. Mislim, siguran sam da će publici koja je odgajana na savremenoj produkciji (znači poslednjih 10-20 godina) “Your Place or Mine” biti sasvim okej.

Brjan De Palma prosto zavidi kako se ovde genijalno koristi split skrin.

Retko se ko još seća da je nekad bilo sasvim normalno da paradajz bude veoma ukusan a ne, kao danas, bez ukusa i to je, što bi neki rekli, “new normal”.

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.