Dark Age (1987)

Krokodili su pojeli sve I tebe i mene, i njega i nju

Kventin Tarantino je za “Dark Age” rekao:

Dark Age is a kick-ass combo of giant monster movie, ecological horror and Ozploitation at its finest.

Glavni negativac ubedljivo gori i od jadnog džinovskog krokodila

Kao i nekoliko/mnogo puta do sada Tarantinov filmski ukus se pokazao bezveznim mada je i dalje u poređenju kakve filmove voli na primer Stiven King, Tarantino “Mega Car” (što me ne sprečava da jednako uživam u kreacijama obojce ovih vrsnih umetnika).

Dobro, preterujem kao i Tarantino. Čovek je nesumnjivo filmski znalac koji često svojim ložačkim izjavama za razne opskurne filmove za koje niko nije čuo eto “natera” publiku da čuje* za njih . Gotovo sam siguran da se ovaj film nikada ne bi pojavio, prvo na DVD (2011) a potom i na Blu-Ray(2017) da nije bilo Tarantina i njegove “spike” (jel’ se tako kaže?).

Ovo je priča o mitskom zaštitniku Aboridžina (barem iz tog kraja) ogromnom predatoru (krokodilu) kojeg iz “sna” bude grozne krokol-kradice i koji potom kreće (poput Spilbergove ajkule) u osvetu…ali zamalo.

Naime, glavni junak, lovočuvar povlaka rendžer, uz pomoć svojih prijatelja Aboridžina i svoje bivše (i frigidne) devojke želi da ovog krokodila uhvati živog i vrati ga u njegovo prirodno stanište.

Da to je ta “frigidna” barem u smislu da između nje i onog gornjeg momka sa slike ne postoji apsolutno nikakva privlačnost. Plus, samo se smeška a znamo svi kakve su devojke kojima osmeh ne silazi sa lica

“Dark Age” traje devedesetak minuta i sasvim je moguće da bi ste ga u neko nedeljno popodne, uz dremku, i pogledali ako naletite na njega na nekom kanalu naročito ako ne mislite da je samo mrtav krokodil dobar krokodil tj. ako ste voleli Lale Gatora.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

*ja sam vam sve ovo o Tarantinu i “Dark Age” saznao pripremajući tekst. Jedini razlog što sam ovaj film “skinuo” jeste kul poster

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.