Instant Family (2018)

Došli su da usvoje sam jedno dete. Dobiće i više nego što su želeli. Novu porodicu.

Ova dramska komedija (btw. bazirana na iskustvu koje je imao sam režiser filma Sean Anders) zaradila je fine pare pre dve godine. Ne baš onoliko koliko su se nadali ali sasvim dovoljno da pokriju troškove i imaju profit.

U glavnim ulogama bračnog para koji iznenada odlučuje da usvoji decu nalaze se provereni (već veterani) ovog žanra, Mark Wahlberg (The Basketball Diaries (1995)) i uvek pouzdana Rose Byrne (Juliet, Naked (2018)).

Mada pre svega komedija (zbog niza kalambura koje teško možemo prihvatiti kao nešto uobičajeno u životu) “Instant family” donosi jedan interesantan pogled na proces usvajanja. Naročito to mislim na problematiku dece/siročadi/ostavljenih koja više nisu mala a samim tim na neki način postaju kužna da bi ih neko primio u svoj dom.

Anders se oprezno igra sa tom premisom ne dozvoljavajući filmu da ni u jednom trenutku skrene u patetiku. Istovremeno to mu je i glavna mana. Naime, “Instant porodica” je na kraju ostala jedna (sasvim pristojna) porodična komedija čiji je dramski potencijal namerno “prigušen” radi nekih šala na prvu loptu.

Ubeđen sam da bi u malo drugačijem pakovanju ovaj film postao izistinsko snažno i emotivno filmsko iskustvo od kojeg američka kinematografija nije (nekada) bežala i za koje (melodramedije) je bila specijalista aka majka Mara :).

A možda nisu mislili da Wahlberg može da glumi…ozbiljnu ulogu.

Na skali od (1-6) ocena: 3 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.