Vicious Fun (2020)

Udruženje AA sreće udruženje AS...

“Vicious Fun” je veoma zabavna kanadska horor komedija koja nikada nije stigla u bioskope već odmah direktno na Shudder online platformu (specijalizovanu za horor). Za razliku od većine Shudder originala “Vicious Fun” je stvarno dobar film.

Glavni junak Joel je smušeni mladi filmski kritičar horor magazina “Vicious Fanatics” koji će sticajem okolnosti dospeti u nezamislivu nevolju koja jeste glavni (originalni) štos u filmu ali koju režiser Cody Calahan i scenarista James Villeneuve veoma dobro koriste.

Dakle, Joel je zacopan u svoju cimerku (koja ga tretira kao najboljeg druga) ali naravno nema hrabrosti da joj to saopšti. Kada je njen sadašnji dečko (kojeg je tek upoznala) jedne noći doveze ispred kuće, Joelu se učini veoma sumnjivim i odluči da ga prati…pravo do nekog kafića u nedođiji.

Tamo se pošteno narolja i zaspi u ostavi a kada se svetla ugase i kafić zatvori sledi Joel-ovo buđenje i avantura koju nije uopšte očekivao.

Neću vam otkrivati koji je to (originalni) sastojak tj. fazon u ovom filmu jer ni ja nisam imao pojma i kada se to otkrilo negde oko 15 minuta filma rekoh sebi “Opa Bato” (što je pomalo arhaičan izraz koji potiče iz stihova pesama “Bato, bato, ti si moje zlato…” i “Sitnije Cile sitnije”).

Te prepuštam vama da u tom momentu kažete nešto slično…tipa “A ha” (što je opet arhaičan izraz koji potiče iz osamdesetih kada je jedan popularan bend nosio to ime)

Ono što sledi je i zabavno i brutalno (jer ovo je horor i pruža nam ono što očekujemo od takvih filmova mada su ovde i takve scene stilizovane u tom nekom humorističkom ključu).

Ono što me je prijatno iznenadilo su glumci. Napr. glavni negativac koji u početku deluje prilično neuverljivo veoma brzo postaje veoma ubedljiv i milina je gledati ovu galeriju stereotipnih ali zabavnih meta horor likova.

I kada smo već kod glumaca čini mi se da je najveća mana filma glumac (Evan Marsh) koji glumi glavnog junaka. Ne kažem da je loš ali siguran sam da bi “Vicious Fun” još bolje funkcionisao da je tu ulogu tumačio neko harizmatičniji i, hajde da kažem, talentovaniji jer bi i neke fore bolje delovale.

Možda bi ste na osnovu teksta očekivali ko zna kakvu krajnju ocenu ali kao i uvek, zbog objektivnosti i JUS-ua, često će sam tekst biti strožiji ili blaži nego ta ocena jer za neke filmove imamo sasvim različite standarde i očekivanja…koji se na kraju ipak svedu na ocenu baš onakvu kakvu zaslužuje.

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.