Godzilla x Kong: The New Empire aka Godzila x Kong: Novo carstvo (2024)

King Kong i Godzila

Kao što znate ovaj MonsterVerse serijal Legendary studija smatram nečim najboljim što je moglo da se desi gledaocima u 21 veku i svaki film iz te franšize je živi dokaz da kada se okupi talentovana ekipa i talentovani producenti koji uspeju da nagovore talentovana čudovišta (znate i sami da je bila oštra borba između King Konga i Ćite (Tarzanove…Ćite a ne Kite) na audiciji ko će preuzeti glavnu majmunsku ulogu) rezultati ne mogu da izostanu.

Ako ste gledali prethodni film Godzilla vs. Kong aka Godzila protiv Konga (2021) upoznati ste da je naš dlakavi heroj završio (svojom voljom) u “Šupljoj zemlji” i tu ga i zatičemo dok ga progoni horda pobesnelih zveri.

Sledi zanimljivi (crtać) obračun sa njima dok mi uživamo u tim imaginarnim predelima prepunih biljnog i životinjsko/čudovišno/čudesnog rastinja i bića/životinja koji milenijumima žive u središtu planete Zemlje.

Za to vreme, Godzila, na površini Zemlje se taba sa još jednim Titanom, po imenu Scylla, tako što će razrušiti Rim a nakon bitke odmarati u Koloseumu.

Ali uskoro jedan (SOS) signal iz Šupljeg sveta najavljuje strašnu opasnost koja preti planeti i Godzila kreće u pohod ka novom susretu sa svojim arhi neprijateljem King Kongom (kojeg boli zub…za Godzilu).

Da li će King i Godzila morati ponovo da se udruže da bi spasili čovečanstvo (tako što će prethodno razrušiti sve što stignu, od Rima do Rio De Žaneiro) saznaćete ako se uputite ka bioskopu i izdvojite značajna finansijska sredstva. A ako baš želite i da nešto grickate tokom projekcije, sredstva će biti i još značajnija (mene je samo jedna kompletna “usluga”, ulaznica kokice i sok, koštala cirka 1500 rsd).

Nećete mi verovati ali verujte bez šale ovogodišnji MonsterVerse je i najzabavniji u ovom serijalu.

Ono što su od početka pokušavali u prethodnim filmovima a to je da ubace ljude i njihove sudbine tj. intrige kao integralni deo priče ovde su gotovo batalili i hvala im na tome.

Nema ovde nekakve paralelne priče o zaverama, nema ovde negativaca u ljudskom obličju koje je potrebno “pobediti”…ne…ovde nam likovi koji umeju da pričaju (računam tu i nemu devojčicu koju smo upoznali u prošlom filmu koja je ovde dobila znatno veću ulogu) dovoljno kratko i funkcionalno (ne)pričaju te nas svojim pričama i ne smaraju.

Dan Stevens je ovde i najzabavniji dok nam lik Rebecca Hall uglavnom služi da nam dodatno pojasni šta gledamo na ekranu

King Kong i Godzila bi morali da se svide dečurliji a mi odrasli valjda znamo kakav film smo došli da gledamo. Zabavno.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.