Godzilla vs. Kong aka Godzila protiv Konga (2021)

Spektakl koji su svi čekali...Ultimativna borba velikana...Derbi....

Kao što, verujem, svi znate, meni su ovi filmovi TOP ! Onaj prvi Gareth Edwardsa (Godzilla (2014)) je bio baš jaka dvojka, onaj drugi (Godzilla: King of the Monsters (2019)) apsolutno kec ko vrata, a tek se King Kong na svom ostrvu obrukao trojčicom.

Dakle, ne može da vas čudi što sam, uprkos pandemiji, pojurio ka onom čudovišnom Beogradu na vodi (i hlebu) i, po prvi put, zakoračio u nekakvu Galeriju. Galerija, ko Galerija, pusta kao naši životi poslednjih godina, a dodatno pusta jer ni jedan objekat u njoj ne radi osim Cineplexx bioskopa. A tamo spektakl.

Kao što, takođe, znate moj čuveni podnaslov u recenziji još čuvenije filma (Dunkirk (2017)) glasio je:

Izem ti zemlju koja IMAX bioskop nema…

Evo, konačno smo ga dobili… IMAX je stigao u Beograd…u Srbiju…. i da vam kažem, stvarno je izuzetan.

Pre ovog IMAX-a, morao sam (2016 g.) da pređem Atlantik da bi pogledao neki film na takvom ekranu. 3D izgleda baš onako kako ste zamišljali da treba, zvuk je savršen i za ovakve vizuelne spektakle nema boljeg doživljaja od IMAX-a.

Za samo oko 900 (utorkom oko 700) dinara možete uživati…u svakom dinaru… Dobro, ovog puta gledao sam glupi film ali sledeći put…tih 900 kinti ide samo ako i film to zaslužuje. Doduše, verovatno će svima vama troškovi boravka u ovoj dvorani biti nešto skuplji… pre svega jer ne idete, kao manijaci, sami… (kao prava cicija, deci sam rekao da ovaj film ima online i da nema potrebe da se cimaju do tamo nekog bioskopa)

Ali vratimo se mi ovom filmu. Nemam šta da vam prepričavam sadržaj jer ga već znate iz naslova. Otkrivanje detalja zapleta i zavere koja je dovela do sukoba ova dva čudovišta samo bi me podsetila kolika je ona besmislena…da ne kažem kretenska.

U stvari, “Godzila protiv Konga” ima u sebi tri filma. Tri glupa filma. Prvi, onaj koji prati putešestvije Konga i ekipe je od onih glupih ali zabavnih filmova. Kong mi je oduvek bio drag lik i kada ovaj film počne upravo sa njim, sa jednom izuzetno simpatičnom sekvencom, Adam Wingard-ovo (ne)delo me je odmah osvojilo.

U sledećoj sekvenci počinje taj drugi (glupi) film… sa Godzilom. I nju mogu da gledam. Ta njena destrukcija i panika ljudi koji beže dok ih gušter gazi svakako ima svojih draži. Glupo, ali podnošljivo.

Ali ovaj treći film…ovaj u kome je Millie Bobby Brown glavna…njena misija i putešestvije sa ovom ekipom sa gornje slike… je,naravno, glupa ali najčešće dosadna, neuverljiva, neduhovita i vređa, apsolutno vređa, inteligenciju. Plus, i vi ljubitelji Mili BObi da se previše ne uvredite, sve mi se čini da kako vreme prolazi sve više se vidi da ova Bobi Mili i nije baš neki glumački talenat…više je anti…talenat.

Julian Dennison, sasvim levo, klinac iz Hunt for the Wilderpeople aka Lov na divljake (2016)

Da vas ne gnjavim detaljima…Ima hiljadu razloga da ovaj film ne volite…a samo jedan da ga volite. Taj jedan, to jest dva, King Kong i Godzila, su dovoljno zabavno urađene da ipak, u ovoj tetralogiji filmova, “Godzilla vs. Kong” svojom krajnjom ocenom, osvaja drugo mesto… doduše, i nije baš neka konkurencija ali srebrna medalja nikada nije za bacanje.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.