Rogue Agent (2022)

Ovaj film je imao premijeru na britanskom Netflix-u ali na ovom našem ga i dalje nema...

Inspirisan istinitim događajima “Rogue Agent” je priča o prevarantu Robertu Freegardu (James Norton) koji svoje žrtve ubeđuje da je tajni agent MI-5 službe (James Bond je agent “MI-6” agencije) i svoje veštine i šarm (pre svega prema osobama nežnijeg pola) koristi da bi im izmamio novac.

Jedna od njih (žrtava) pravnica Alice Archer (Gemma Arterton The Girl with All the Gifts (2016)) odlučuje da mu stane na put…mislim ne bukvalno…mada…čovek radi kao prodavac automobila i često vodi klijente na probne “vožnje”.

Naizgled ovo bi morao biti stvarno zanimljiv film. Imamo smutljivog prevaranta i inteligentnu (navodno) ženu koja mu se suprostavlja i činjenicu da ne znamo dokle je taj prevarant spreman da ide (tj. da li bi bez oklevanja pregazio nekog ko mu se nađe na putu). Znači trebalo bi da imamo i tenziju…saspens.

Ništa od toga. Gemma Arterton i James Norton nemaju ni zrnca međusobne “hemije” a to bi trebalo da nam je glavno pogonsko gorivo u prvoj polovini filma (koji inače traje preduga gotovo dva puna sata).

Priča se odvija monotonim tokom bez tempa i bez nekih većih iznenađenja. Možda će nekom drugom “Rogue Agent” biti daleko uzbudljiviji ali ja sam svakako mogao da pametnije provedem dragocena dva sata.

Na skali od (1-6) ocena: 2/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.