Fantasy Island aka Ostrvo fantazija (2020)

Jedna od mojih želja na ostrvu fantazija bila bi da se ovaj film nikada nje snimio...

Da odmah raščistimo jednu stvar. „Ostrvo fantazija“ je jedno đubre od filma. Teško dajem kečeve. Srce mi se cepalo kada sam tu ocenu udelio novom Predatoru Šejn Bleka jer sam znao da su mu, bar u početku., namere bile časne i da na neke stvari nije mogao uticati. Još mi je teže bilo zbog „50 nijansi sive“ jer je to mogao biti sasvim pristojan pornić da su se otarasili dijaloga, glavnih glumaca i kompletne priče a zadržali budžet i lokacije plus angažovali profesionalce.

 Zasnovan na tv seriji iz prošlog veka ovde „originalno“ obogaćen sa elementima druge tv serije (iz ovog veka) čija se radnja odigravala  na ostrvu, „Fantasy Island“ se zvanično vodi kao horror (I to PG-13) iz Blumhouse produkcije. Režiser je Jeff Wadlow čovek poznat po filmu “Truth or Dare” što je veoma bitno da shvatite dimenzije ovog porinuća. Taj Wadlow se usudio da u uvodnoj špici postavi svoje ime pre naslova „Jeff Wadlow film“ kao da je lično Karpenter.

 Nema ničega u „Fantasy Island“ za  što mogu reći da je bar pristojno. Scenario je katastrofalan, glumci užasni, režija nije ni amaterska (to bi bio  kompliment), jednostavno Jeff Wadlow nema pojma…

Wadlow ne ume da složi ni jednu poštenu akcionu scenu (a u filmu ima dosta pucanja) a kamoli horor.

Michael Penna kao „misteriozni“ domaćin na ostrvu koje ispunjava želje je totalno miskastovan.

Photo Credit: (NASA/Bill Ingalls)

Lucy Hale je i dalje slatka kao u „Slatkim malim lažlivicama“  i ništa bolja/(rekao bih i gora) što se tiče glume.

Ryan Hansen koga možda prepoznajate iz Veronice Marsa sa svojih 39 godina je suviše mator za ovakvu ulogu,

Jimmy O. Yang je ovde smešan kao što je smešan Lav Pajkić. Maggie ’Nikita’ Q je jedina koja se nije (previše) osramotila.

Photo by Ben Mark Holzberg

Ali, glavni utisak te (pred Trifunovsko/Valentinske) večeri ne beše sama premijera filma nego scena koja se odigrala prilikom povratka.Glavni akteri su mladi (ali punoletni) momak i devojka. Mesto odigravanja radnje lift.

Držeći se za ruke (a u drugoj stezajući bioskopske ulaznice) ona tiho, ali dovoljno glasno i značajno,  reče:

„Dobar je film!“ . Mladić,inače razvijen i proćelav, za trenutak zastade, pogleda je u oči, i odgovori:“ Da. Baš je neobičan“.

 Moglo bi se ovo tumačiti na milion načina ali ja bih, u skladu sa neposrednim duhom praznika koji je sledio, prokomentarisao samo sa: „Ljubav je slepa“.

Na skali od (1-6) ocena: 1

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.