The Contractor (2022)

Najamnik.

Kada “zelena beretka” James (Chris Pine) dobije otkaz u vojsci (jer eto “pročišćavaju” redove) shvata da ako uskoro ne nađe neki novi posao njegova porodica (supruga i sin) će ostati bez krova nad glavom.

Zbog toga prihvata “časni” najamnički posao kod časnog bivšeg vojnika (Kiefer Sutherland) koji obavlja časne poslove za časnu američku vladu.

U ovu organizaciju James dolazi na nagovor i garanciju svog starog drugara kome je spasio život dok su delili vojnički hleb (doduše taj drugar mu je tada bio i nadređeni).

Uskoro dobija i prvi posao, misiju u Berlinu i tada “The Contractor” zaista započne da funkcioniše kao punokrvni akcioni triler… negde, znači, oko 15-aestog minuta.

Čitav taj segment filma koji se odigrava u Berlinu je i uzbudljiv i efektan i napet te sam se tada upitao zbog čega je ovo završilo pravo na Amazonu umesto da je imao normalnu bioskospsku distribuciju.

Ali onda, u toj završnoj trećini, niz neubedljivih koincidencija i odluka koji čine pojedini likovi, gotovo načisto urušavaju utisak o filmu. Nije da takvih stvari nije bilo ni tokom tog akcionog dela ali to je u redu…normalno je da (profesionalni) negativci promaše metu koja im je udaljena desetak metara jer bi se odmah završio film ako bi koknuli glavnog junaka na polovini.

Biću dobar i pokloniću “The Contractor”-u i više nego nezasluženu ocenu…pa vi sami prosudite šta vam je činiti…to jest da li će te gledati ili ne.

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.