One of Us is Lying (2021-2022) II sezona

Znam šta ste radili prošle sezone...

Ako ste voleli prvu sezonu “One of Us is Lying” svakako će te pogledati i dugu koja je premijerno prikazana u jesen prošle godine (Peackok) a početkom tekuće se pojavila i na Netflix-u.

Ako je niste gledali nemojte onda ni trejler (za sezonu 2) koji sledi:

Takođe, ako ste pročitali moj tekst o toj prvoj sezoni znate da mi je bila okej i da sam izrazio “strahovanja” za drugu. Bio sam u pravu.

Autori su se odlučili da krenu oprobanim (Pretty Little Liars) ali i pogrešnim (Pretty Little Liars) putem te su ovde odlučili da recikliraju prvu misteriju dodajući nove nepotrebne slojeve i komplikujući je besmisleno i nepotrebno.

Ovde imamo novog “Sajmona” i poigravanje na formulu koju smo videli napr. u “Znam šta ste radili prošlog leta”. Novi Sajmon sada preti da će otkriti koga i kako su ublili (bez imena ovde ali svakako je spojler za prvu sezonu) ako ne ispune zadatke koje im daje.

Ubačeno je nekoliko (minimalno) novih likova a čitava radnja je i dalje smeštena u srednjoškolski milje (mada ovi glumci već sada mogu da igraju bake i deke) sve sa nadom da publika neće primetit da gleda isto (sranje) ali lošije pakovanje.

ONE OF US IS LYING — “TBD” Episode 204 — Pictured: (l-r) Annalisa Cochrane as Addy, Chibuikem Uche as Cooper, Jess McLeod as Janae, Melissa Collazo as Maeve, Cooper van Grootel as Nate (Photo by: Matt Groesch/Peacock)

Jer ovde jeste sve “isto” i sve je za nijansu (ili više) slabije i neubeljvije nego u prvoj sezoni. Ne morate gledati ovaj nastavak pogotovo ako vam kažem da treća sezona neće nikada biti snimljena (serija je cancelovan-a).

Taj twist na kraju druge sezone osim što uvodi još jedan sloj u početnu priču (a u ovom slučaju dno dna) je nepotreban gotovo kao i čitav ovaj nastavak.

Na skali od (1-5) ocena: 2

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.