The Unbearable Weight of Massive Talent aka Nepodnošljiva težina blistavog talenta (2022)

Umesto tornada dobili smo povetarac...na hrvatskom primorju gde je sniman.

Nicolas Cage koji glumi Nikolasa Kejdža koji pristaje da bude tajni CIA agent da bi svog fanatičnog obožavaoca (a potencijalnog teroristu tj. trgovca oružja) priveo pravdi tako što će doći na proslavu njegovog rođendana…i otkriti njegove tajne.

Na papiru (a prema prvim reakcijama) ovo je trebala biti zabavna diverzija kojom bi se Nik Kejdž vratio na veliku scenu.

Nikolas, gotovo kao i uvek, nije izneverio. U filmu u kome glumi (imaginarnog) sebe odglumeo je taj lik kao da je pravi Kejdž i zbog njega i, nažalost, samo zbog njega i vredi videti ovaj film.

Zbog Pedra Paskala svakako ne…ali nije njegova neubedljiva intepretacija glavni problem ovog filma. Glavna nevolja ovog filma je njegov autor, scenarista i režiser Tom Gormican.

Tom ne ume da sastavi bar jednu poštenu akcionu sekvencu. Ne zna… a ovo je trebala biti komedija ali akciona.

Komedija kako/tako i funkcioniše u prvoj polovini filma i Kejdž se baš trudi a i, realno, stvarno ima nekoliko smešnih scena…

Kada u drugoj polovini još više uključe Kejdžovu (imaginarnu) familiju (ćerka i bivša žena) a na to “pojačaju” akciju “Nepodnošljiva težina blistavog talenta” počinje da se polako raspada pod svom tom “težinom”.

Na sreću kraj brzo dođe pa se ipak, kako/tako, dočeka na obe noge… i Kejdž a i mi u publici. Šteta…super ideja i ne baš dobra realizacija iste…

Na skali od (1-6) ocena: 2+/2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.