Strays aka Pušteni s lanca (2023)

Jer ja sam skitnica, ne drži me mesto....

Uvod:

Kada Redžija (Vil Ferel), naivnog, neverovatno optimističnog border terijera, ostavi na zlim gradskim ulicama njegov ne tako sjajan vlasnik, Dag (Vil Forte), Redži je ubeđen da ga on nikada ne bi namerno napustio.

Sadržaj filma:

Ali kada se Redži sretne sa Bagom, brbljivim, bostonskim terijerom koji mnogo psuje (dobitnik Oskara Džejmi Foks), lutalicom koji voli svoju slobodu i veruje da su vlasnici naivčine, Redži konačno shvata da je bio u toksičnoj vezi i uviđa da je Dag u stvari bezdušni ljigavac.

Odlučan da se osveti, Redži, Bag i Bagovi drugari — Megi (Ajla Fišer), pametna australijska ovčarka koju vlasnik zanemaruje zbog novog šteneta i Hanter (Rendal Park), uznemirena nemačka doga koja je pod stresom zbog svog posla, pružanja emocionalne podrške – zajedno kuju plan i upuštaju se u epsku avanturu kako bi pomogli Redžiju da pronađe put do kuće… i nateraju Daga da plati odgrizanjem dela tela koje on voli najviše. (Pomoć: To nije njegovo stopalo).

(uvod i sadržaj preuzet tj. ukraden iz promotivnog materijala za film)

Moram priznati da sam pristupio gledanju ovog filma sa maksimalno sniženim pragom tolerancije i maksimalno optimističkim pragom (bez)ukusa jer sam, uprkos mnogim negativnim reakcijama, bio spreman kakav ću film gledati.

Možda je to zbog Boston Terijera (Jamie Foxx) jer sam preuzeo staranje o jednom bostoncu (uz decu i ženu nestalog Biografa) a možda i zato što sam generalno uvek raspoložen za šegu i šalu…

Takođe znao sam i bio sam spreman da će se ovde mnoge fore bazirati na šegi,šranju i ševanju…

Nažalost to je i sve u ovom filmu. Te fore (i fazoni) brzo dosade i mada film jeste gledljiv (za neobavezno gledanje) osim površne (i retke) zabave nema ovde materijala koji bi vas obradovao… šteta… zbog njega:

Na skali od (1-6) ocena: 2/2+

recenzija: DeHičkok (Prle)

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.