Shrinking (2023-?)

U doba političke korektnosti sve manje i manje je dobrih komedija. "Shrinking" je u prvoj sezoni uspeo da bude i "korektan" i izistinski smešan.

U doba sumraka komedija čovek se mora radovati i malim stvarima. Ne kažem da je “Shrinking” mali ali me je možda i više oduševio nego što bi trebalo u nedostatku ovog žanra koji je nekada dominirao na televizijama…naročito u Americi gde je svaka njihova (nacionalna) tv kompanija emitovala i po nekoliko sitkoma nedeljno.

“Shrinking” nije sitkom.

Jason Segel je doktor (psihijatar) Jimmy Laird koji, nakon smrti supruge, vodi prilično haotičan život, i čije ponašanje utiče i na pacijente i na odnos sa njegovom tinejdž ćerkom.

Njegovog šefa tj. rukovodilaca institucije u kojoj radi glumi Harrison Ford zbog kojeg ova serija dobija jednu ocenu više jer je matori Indijana Solo jednostavno fenonemanalan ovde.

Zaplet nastaje kada Jimmy odluči da svojim pacijentima govori tačno ono što misli bez obzira što to njegovo mišljenje (u tom trenutku) i nije baš utemeljeno u lekarskoj praksi. Ta njegova promena u početku će možda dati dobre efekte ali ubrzo će Jimmy shvatiti da biti iskren i nije baš toliko dobro…i za njega…i za ljude koji ga okružuju..a pogotovo za pacijente.

koleginica, najbolja prijateljica pokojne žene i jedan izuzetno zanimljiv lik u tumačenju Jessice Williams

Možda vas prve dve epizode (epizode inače traju oko 30ak minuta) i neće oduševiti ali, verujte mi, nakon toga sledi narednih 6 koje su odlične…

Nekako i ova prva sezona (najavljena je i druga) doživi svoj vrhunac u toj osmoj epizodi te poslednje dve (ukupno ih ima 10) malo deluju i razočaravajuće…kada se uporede sa prethodnima…

Gledajte “Shrinking”.

Na skali od (1-5) ocena: 3+/4-

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.