Across The Universe aka U svemiru i okolini (2007)

Muzika Bitlsa je zaslužila mnogo bolji film

“Across The Universe” je iskoristio čak 33 Bitls pesme za ovaj prosečni (gotovo na svim nivoima) filmski mjuzikl koji je, naizgled, imao sjajnu ideju koja je, pretpostavljam, glasila: “Hajde da napravimo mjuzikl u kome ćemo da iskoristimo tridest tri hita najpoznatijeg benda na svetu celom!”.

Neka vas ne zavara ovaj trejler jer ovo nije film u kome se povremeno peva, ovo je film u kome se povremeno priča (kažu da od dva sata tek nekih 30ak minuta ide na dijaloge, sve ostalo su muzičke tačke/pesme) što, naravno, uopšte ne mora biti loše.

Ali kada u filmu koji je smešten u ’60-te, u senci vijetnamskog rata, kao glavne junake imate nekoliko jedva skrpljenih likova (koje stvarno možete nazvati likovima) i gomilu apsolutno površnih protagonista, jednako površnih kao i ovaj scenario, dobijete ovakav bućkuriš kojeg iznad vode drži samo to što su ovo, ‘ebene, Bitls pesme pa prija da ih čujete u bilo kojoj varijanti…

U stvari, ovaj film slobodno pustite u pozadini dok spremate ručak ili čitate novine (sa receptima) jer ima nekoliko zanimljivih aranžmana (Bono i Joe Cocker između ostalih se pojavljuju tj. pevaju u filmu), a ako hoćete da gledate odličan mjuzikl koji ima Vijetnam kao tamnu senku koja se nadvija nad junacima tu vam je uvek “Kosa”.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.