Vera S0301 “Castles in the Air” (2013)

Wunmi Mosaku od ove sezone više ne glumi u seriji te je, za sada, primetna prilično "bledolika" policijska postava...
O doživljajima detektivke Vera Stanhope koju tako neodoljivo glumi Brenda Blethyn i prve dve sezone već smo pisali ovde. Sada sledi tekst o prvoj epizodi treće sezone što nam inače nije praksa kod ovakvih serijala. Da li ćemo zbog toga objaviti i samostalni tekst o sledećoj epizodi u ovom trenuktu pojma nemam...ako što i generalno više ništa ne znam od kada se vratio, navodno stari, Biograf.

Tri devojke provode “šampanj” vikend u izolovanoj vikendici kada začuju pucnje sa obližnje poljane. Momak sa donje slike se dovezao tamo i sačmarom nešto ubija.

momak sa donje slike

Uskoro će jedna od njih (devojaka) izaći napolje da se “obračuna” sa ovima što im sreću/mir/provod kvare ali će pasti kao pogođena (jer će je ubiti sačma iz dvocevke) čim zakorači ispred kuće.

Brenda Blethyn i David Leone

Vera i njen tim izlaze na mesto zločina i istraga ih odmah navodi na “momka sa donje slike” sa kojim DS Joe Ashworth (David Leone) već imao susret u prošlosti koji mu ne da mira.

Ono što sledi je prilično standardna proceduralna misterija u kojoj se napr. otkriva da možda ubijena devojka i nije bila meta ubice i u kojoj će naši detektivi zajedno sa Verom do rešenja doći tako što će slediti, takođe standardnu policijsku proceduru “skakanja sa cveta na cvet” tj. od traga do traga i osumnjičenog do osumnjičenog.

Sve je ovde, manje više, predvidljivo ali sasvim solidno napisano što uz, kao što već napisah na početku, neodoljivu Veru i dobru prateću detektivsku ekipu čini ovu epizodu (kao i seriju) i dalje veoma gledljivom za ljubitelje ovakvih tipično britanskih tv krimića. Ja sam svakako među njima (mislim na ljubitelje).

Na Verinoj skali od (1-5) ocena: 3

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 211

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.