Lucy aka Lusi (2014)

Nova heroina iz pera scenarista/reditelja Luka Besona čeka vas u bioskopu!

…pisalo je tih dana “u novinama” leta gospodnjeg 2014 godine.

[imdb]tt2872732[/imdb]

Sudeći po još jednom filmu iz 2014 godine za koji je Besson pisao scenario (a njegova EuroCorp producirala) u kome se Kevin Costner redovno bode novom eksperimentalnom drogom/lekom Luc je te godine bio u TRIP fazi. Možda se u tome krije tajna kako su Luc i Željko stigli do te zajedničke nirvane pa je EuroCorp mnoge svoje filmove tih godina snimao upravo u (Pink) Beogradu.
Ali o tom tripu Kostnera pričaćemo više jednom drugom prilikom. Vratimo se halucinacijama koje je Luc istripovo za sve nas u ovom velikom finansijskom hitu iz te godine (budžet 40 a ukupna zarada čak 463 mil. $) sa sve Scarlett Johanson i Morgan Freemanom u gLavnim ulogama… (dobro, Freeman i nije baš glavni)

Prosečna osoba koristi samo 10% svog mozga !

Dakle, prosečna osoba koristi samo 10% svog kapaciteta mozga je  naučna (fatamorgana) teorija na kojoj se zasniva priča ovog filma ali verujte, da bi ste uživali u ovom ostvarenju, morate i tih 10% da isključite.

Zato poslušaj moj savet nemoj da se zezaš samnom !

I ne, nije mi problem da poverujem da nekakva magična droga u telu naše Skarlet  joj tako sredi sistem da se ona polako pretvara u nekakvo super biće sa nadljudskim/božanskim osobinama. Mislim, kako bi  onda mogao da pogledam i jedan film o vampirima jer, zaboga, ne verujem da vampiri postoje (mada svi znamo da postoje…zar ne Bozzo Vampire iz Zemuna?)
 Problem koji imam sa “Lucy” je unutrašnja filmska logika u tom svetu. Dok su akcione scene (kada ih ima) uglavnom kvalitetno i efektno usnimljene nervira ponašanje ovih likova, od negativaca do navodnih pozitivaca. Njihovo besmisleno i, moram upotrebiti ovaj izraz, idiotsko delovanje tokom većeg dela filma previše iritira.

just take it easy, take it easy amigo, and very slowly.

I tako, dok je početni deo filma relativno podnošljiv u drugom delu “Lucy” se pretvara u negledljivo đubre.

Ipak, činjenica da traje manje od 90 minuta i da je Skarlet uvek lepa za oko a i da ona (dobra) pesma kaže “Ostani đubre do kraja” ne znači da na nekom astralnom nivou ne možete uživati i u ovom filmu. Bez obzira na sve, završna ocena ovog (ne)dela režisera koji je snimio nekoliko meni veoma dragih filmova može biti samo jedan…pardon…dva…

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.