Killshot (2008)

Najbolji način da obnovite ljubav sa voljenom osobom jeste da se nađete na meti ubica poručuje nam ovaj triler.


Režiser: John Madden


Glume: Diane Lane

            Thomas Jane

             Mickey Rourke

             Joseph Gordon-Levitt

        

O čemu se ovde radi: 

 O nemilosrdnom profesionalnom ubici i bračnom paru u krizi

Ključna reč iz naziva filma:

Killshot

Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

 O.K.

Ima li tu nešto zanimljivo ?

 Verovatno je priča u pozadini filma Killshot zanimljivija od samog filma. Ideja o ekranizaciji romana majstora pulp fiction Elmore Leonard-a (Get Shorty,Out of Sight,Jackie Brown…) pojavila se još krajem osamdesetih a u jednoj verziji Robert De Niro je bio razmatran za ulogu koju je konačno odigrao Mickey Rourke. Bilo kako bilo 2006 je konačno snimljen film a ispod se nalazi trailer za tu prvu početnu verziju filma.



Oni koji su već odgledali film primetiće da se ovaj trailer poprilično razlikuje od filma koji se konačno pred publikom pojavio 2009 godine. Naime. kada je verzija iz 2006 godine prikazana pred test publikom film je prošao poprilično loše. Zbog toga film je povučen i krenulo se sa dosnimavanjima i menjanima. Od originalnog trajanja filma od oko 120 minuta sveden je na 90-ak, Quentin Tarantino je povukao svoj producentski potpis, priča je pretrpela nekoliko radikalnih izmena, a neke uloge (Johnny Knoxville) su u potpunosti izbačene iz filma.

 I tako, bilo je planirano da se film prikaže u jesen 2008 a onda se pojavio The Wrestler i svi su očekivali (a naročito producenti, braća Weinstein) da Mickey Rourke osvoji oskara pa su premijeru filma pomerili za početak 2009. Rourke je ispušio (Sean Penn ga je izmuzao sa Mlekom ) a zatim je film prikazan u par bioskopa i nekoliko meseci kasnije završio na policama video klubova.

 Šta je dobro u ovom filmu ?

Glumci. Pored Rourke u glavnim ulogama su i Diane Lane, Thomas Jane i Joseph Gordon Levitt, dakle sasvim respektibilna ekipa. Film ima kao i uvek kada je u pitanju snimatelj Caleb Deschanel odličnu fotografiju a i režija John Madenna koji nije baš neki specijalista za ovaj žanr je korektna.

Šta je još dobro u filmu ?


Ne traje previše, 95 minuta. U pojedinim trenucima replike su sjajne i prepoznajemo cinizam Elmor Leonarda.

Šta je loše u ovom filmu ?


Mada traje samo 95 minta čini se da traje mnogo duže.Takođe, početna scena mi je bila tako grozno urađena da sam hteo odmah da batalim gledanje filma.

Šta je još loše u ovom filmu ?


Tih efektnih Leonardovih rečenica u filmu ima ipak premalo. Problemi koji su nastali nahnadnim dosnimavanjem i montažom su, mada opravdani, vidljivi  i utiču na celinu filma. Pojedini postupci likova su nelogični. Razjašnjenje je maksimalno pojednostavljeno a glavni motiv filma tj. zbog čega se naši junaci nalaze u tolikoj opasnosti nije dovoljno opravdan radnjom. Ako se  ne pitate previše zašto je baš toliko stalo liku Mickey Rourke da eliminiše ovaj disfukcionalni par možete naći o ovom filmu dovoljno zabave.

Postoje li bolji filmovi od ovog ?


Da

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?


I previše ih ima

Vredi li ovo gledati ?

Ukoliko odete u DVD klub i poželite da uzmete neki film sigurno ćete moći naći i bolji. Ukoliko se pak ovaj film prikazuje na nekoj TV i hoćete neki film da pogledate po prvi put, gledajući trenutne ponude naših nacionalnih televizija, velika verovatnoća je da ovaj film bude najbolji u toj konkurenciji…pa čak je moguće da bude bolji i od onih u kablovskoj ponudi.

Zaključak za kraj:


Najbolji način da obnovite ljubav sa voljenom osobom jeste da se nađete na meti ubica…naravno, potrebno je i da preživite dovoljno dugo.


Na skali od (1-6) ocena:3+


recenzija: Gimitrije Verzić, duh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.