Frequently Asked Questions About Time Travel aka Često postavljana pitanja o putovanju kroz vreme (2009)

Three men walk into a bar; two geeks and a cynic. They are three ordinary blokes who all have dreams and hopes for an exciting and better future

Konceptualno ovo je delovalo kao da će biti super zabavan film. Tri “momka” ulaze u bar jedne obične večeri da bi se ubrzo našli u središtu milenijumskog putovanja kroz vreme i prostor.

Snimljen nekoliko godina nakon “Shaun of the Dead“, koji je redefinisao zombi filmove i vremenom postao jedan od kamena temeljaca za bilo kakav (humoristički) drugačiji pristup nekim starim (popularnim) žanrovima, autorima ovog filma je svakakao bio uzor i ambicija.

[my_movie_db id=22494]

Ali ubaciti tipični britanski humor u priču o putovanju kroz vreme nije dovoljno ako sama priča nije dovoljna intigrantna i zadovoljavajuća sama po sebi. “Frequently Asked Questions About Time Travel” to svakako nije.

Mada su ga te 2009 godine kritičari (a i publika) praktično sahranili ne bih mogao biti tako oštar prema njemu. Kada naiđe dobra fora, doduše u retkim trenucima, ona je stvarno dobra i mora vam razvući osmeh na licu. Opet, mnoge šale i ideje deluju da su ili polupromišljenje ili nevešto “pozajmljene” iz nekih drugih, boljih, filmova te “Često postavljanja pitanja…” koja traju samo osamdesetak minuta deluju kao “Često dosadna…”.

Oni koje vole Chris O’Dowd (poput mene) a i ovakve male eksperimentalne žanrovske inverzije pronaći će ipak dovoljno momenata da vam ovo putovanje ipak bude relativno zabavno.

Na skali od (1-6) ocena: 3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.