L’assassino ha riservato nove poltrone aka The Killer Reserved Nine Seats (1974)

Ovaj giallo kao i svaki giallo ima twist na kraju. Ovog puta taj twist je drugačije prirode...

Režija: Guissepe Bennati

Glume: Rosanna Schiaffino

             Chris Avram

              Eva Czemerys


Grupa (heterogenih u svakom smislu) prijatelja/poznanika odlazi u posetu na imanje/vilu jednog od njih. On im tu ispriča ukletu priču o prošlosti ove kuće (a nekadašnjeg teatra) i ubistvima koja su se tu odigrala nekada davno. Zgodan uvod za predstojeći masakr koji počinje kada otkriju da je vila zaključana i da ne mogu da pronađu izlaz iz nje.

Ono što sledi je tipičan, retko inventivan, slasher film u kome ubica (sa maskom) eliminiše na raznovrsne načine jednog po jednog gosta vile. Jesu ti načini raznovrsni ali je sve to snimljeno dosadno, predvidljivo i generički.

Nema ovaj giallo ništa posebno što bi ga izdvojilo iz mora sličnih. I taj, kao twist, sa kraja, kojim nam autori poručuju da smo, kao, gledali nešto više od  običnog giallo, niti je toliko efektan niti (ne)potreban.  “L’assassino ha riservato nove poltrone” sa druge strane je profesionalno usnimljen, odglumljen i režiran te ga ipak preporučujem onima kojima nikada nije dosta “žutih” filmova. U međuvremenu se pojavila znatno bolja, Blu ray, kopija od ove, blago rečeno katastrofalne,ali teško da ću poželeti da ovo pogledam opet.


Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.