The Dictator (2012)

Voleli ili ne voleli Moamera Gadafija morate priznati da je čovek uživao u svom životu (ne računajući onih par meseci pred smrt).

Voleli ili ne voleli Moamera Gadafija morate priznati da je čovek uživao u svom životu (ne računajući onih par meseci pred smrt).

Voleli ili ne voleli Borata morate priznati da u Diktatoru ima bar nekoliko smehotresnih scena. Nažalost, dok neki delovi/skečevi izuzetno dobro fukcionišu Diktator kao celina i nije baš sjajan primer dobre komedije.

“The Dictator” spada u grupu onih filmova koji nam tek ponovnim gledanjem otkrivaju svu svoju genijalnost ili sve svoje mane.  Tako da ću mu kad tad pružiti i novu šansu.

 

Borat tj. Diktator je neukusan do maksimuma, igra se sa stereotipima i političkom korektnošću, ismeva političku elitu i lažni moral… Sve ono na što smo navikli od Ali Džia, pardon, Sacha Baron Cohena, je upravo ono što ovde i dobijamo… Ipak, to nije dovoljno   Pa opet,generalni utisak je da Diktator ipak ima više pozitivnih nego negativnih delova i ako ga posmatramo kao nekakav skup fora/*aebancija, onih uspelih ima više…bar za nijansu…

 

Na skali od (1-6) ocena: 3
recenzija: Biograf

 

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.