Happy-Go-Lucky (2008)

Uronimo u život učiteljice Paulline "Poppy" Cross jedne izutne vedre i pozitivne devojke kojoj osmeh ne silazi sa lica.

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

2.  A  gledali smo ga :  


jer volimo vedre filmove u kojima nema ubijanja, liptanja krvi i toaletnog humora. Ili neko nam ga je preporučio…ili još ponajbolje, pogledaćete ga upravo zbog mene.

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Božanstvena Sally Hawkins. Ukoliko vam se film i ne svidi morate priznati da ste retko kada prisustvovali tako brilijantnom odigranom ženskom liku koji vas osvaja od prvog kadra. I u onim trenucima kada “Happy-Go-Lucky” možda (retko) vozi u neku slepu ulicu, tu je Sally da nas odveze na pravi put. A verujte, vožnja je ovde na neki način, pa i bukvalni, središnja tema filma.

4. Dvougao:

loše/dobro:  Nismo navikli na ovakve filmove. Toliko obične da su u stvari neobični. Ništa nam ovde Majk Li ne nabija na nos. Jednostavno nam prikazuje neke, manje više, uobičajene događaje iz života jedne ne baš uobičajene osobe. Eto, čim je pozitivna i srećna sa onim što ima, mora da nije normalna, zar ne ? Nadam se da vas ta (ne)običnost Popi neće naterati da zamrzite ovaj film. Nadam se da niste takvi namćori. Jedino što je možda malo predug. 118 minuta. Mogao je biti nešto kraći. Možda.

loše/dobro:   Neke epizode su savršene (narp. sa časovima flamenka), neke, nerazumljive (susret sa beskućnikom), neke urnebesno smešne/sentimentalne (časovi vožnje). Ne, ovo nije komedija koja će vam izazvati salve smeha ali osmeh na licu i to (gotovo) sve vreme ne bi smeo da vam se dovodi u pitanje.

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

  Čarli Čaplin. Da. Čarli Čaplin. Mislim da nam Sally, naročito u prvom delu filma, evocira uspomene na njega. Nije to  vizuelno, niti nekim gegovima, već jednostavno takav sam imao osećaj. Ovako bi Čarli Čaplin odglumeo lik Popi da je sada tu sa nama…i da je žensko.

Režija: Mike Leigh

  Glume: Sally Hawkins, Eddie Marsan,Alexis Zegerman

Na skali od (1-6) ocena: 4+

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.