Terminator je opet u rukama svog tvorca

I da, to je već stara vest.

Postoji jedan zanimljiv detalj vezan za copyright u Americi, tj. vezan za prava autora na njegovo delo. Naime, kada autor potpiše ugovor sa kompanijom/izdavačkom kućom to je ranije bilo otprilike to, za vek i vjekov. Možete i sami pretpostaviti koliko je autor, u toj igri mačke i miša, imao bilo kakvog izbora suočen sa nekom moćnom korporacijom. Barem je tako bilo dok američki kongres nije usvojio amandmane i tamo negde početkom 2000ih omogućio svim autorima da jednostrano raskinu ugovor i dobiju prava na svoje delo, nakon 35 godina. Okej, bolje ikad nego nikad.

Upravo je tako i James Cameron bio strpljiv te mu je njegovo čedo ponovo dopalo u ruke. Evo, već planira novu franšizu od tri filma, vraćaju se Švarceneger i Linda Hamilton,  a dešavanja u trećem,četvrtom i petom Terminatoru najbolje je zaboraviti. Naravno, Cameron neće ništa od ovog režirati. Tim Miller (Deadpool) je zadužen za prvi film koji možemo očekivati tamo negde 2019 godine.

Još jedno nostalgično putovanje u prošlost zbog para ili okajanje greha zbog užasnih nastavaka ? Vreme će pokazati.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.