Ubice mog oca (2016-?) (Na kraju puta ?)

Uskoro kreće sezona br. 2. Kažu biće baš TOP...kao što i prva beše ?

Nemam nešto mnogo dodati na sjajan tekst koji je, prošle godine, upravo negde u ovo doba, napisao naš najeminentniji TV (a i šire) kritčar sa ovih (a i uže) prostora, o ovom fenomenu seriji. Pročitajte ga ovde.

Na kraju se ispostavilo da ipak “fenomen” nije imao u preostalih pet epizoda ono “alno”, ali na sreću, završnica i nije bilo tako loša. Najveći problem je što su, kako se čini, negde pri samom kraju odlučili da nam ne odgovore na pitanje ko je ubio njegovog oca, što u stvari i nije problem, nego je misterija ko je ubio Milicu Despotović samo naizgled rešena. Iz nekog, samo producentima/autorima serije, razumljivog razloga odlučili su da odmah nakon završne epizode kažu da ubica možda jeste, možda nije (njihovo neskromno srce tajnu krije).

Kada shvatite, nakon te odgledane poslednje epizode prve seznoe, da će se sve razrešiti tek u narednoj (a Predrag Gaga Antonijević negde napomenu da su, navodno, kao odmah, planirali trilogiju) ili tek onoj nakon naredne, onda ono što ste možda mogli možda da oprostite i tolerišete, u vezi dinamike,tempa i logičkog (be)smisla čitave serije, više nema smisla…uprkos besmislu.

I zato je, pokazaće se, najveća mana “Ubice mog oca” činjenica da postoji druga sezona. Da su odlučili da nova sezona bude totalno nezavistan i nov slučaj sa (nekim) starim detektivima možda bi i imalo smisla trošiti vreme na gledanje. Ovako, teško.

Samo ukoliko nije jedini razlog prelaska ove serije sa RTS na kablovsku novu televiziju (kažu biće TOP) taj što im je TOP mnogo više platio od RTSa, već su u pitanju možda i nekakve umetničke slobode i beskrupolozni obračun autora sa trulošću našeg savremenog društva (jer se u prvoj sezoni, “Ubice mog oca” prilično hrabro i neočekivano, za sadašnju političko medijsku klimu,  dotiču,razotkrivaju i bave umešanošću vrha države i kriminala) onda ću baciti pogled. Ali čisto sumnjam u to…

 

p.s. U tom već pominjanom osvrtu barda naše (a i vaše) kritike, pisano je i o mladim glumcima u ovoj seriji. Pošto sam u međuvremenu pogledao još neka ostvarenja sa nekima od njih (napr. Montevideo) izgleda da je glavni problem sa njihovim talentom taj što ipak nisu toliko harizmatični da loš tekst (kojim je prepuna prva sezona) naprave boljim… a za to oni nisu krivi.

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.