Marley & Me (2008)

U mesecu Jennifer Aniston jedan od njenih boljih filmova...

Nekih 11 godina ranije Jennifer Aniston (Murder Mystery) je snimala i filmove koji su započinjali svoj život i na velikim ekranima. Štaviše, “Marley & Me”je, što se tiče zarade, njen treći najuspešniji svih vremena (oko 145 miliona $ samo u Americi) .

Jeli ovo Jennifer ?

Kao što ste već mogli primetiti Marley iz naslova nije Bob (mada jeste dobio ime po njemu) već onaj slatki labrador iz naslovne fotografije čije nestašluke odmah i vidimo i taj uvodni miks dogodovština Marley i njegove nove familije (Owen Vilson je suprug to jest “Ja” iz naslova) je dovoljno zabavan (na gotovo slepstik način) da vas uvuče u film.

Pošto je ovaj film zasnovan na istinitoj priči koja je prvo pretočena u istoimeni roman razumljivo je što nije bilo moguće sve ostane tako vedro i veselo i pre svega neobavezno kao na početku.

I ovde je Jennifer u kupaćem ali nekako neprimetno

Oven Willson je novinar koji ne uživa previše u svom poslu jer piše o lokalnim (nestala mačka) stvarima a srce mu čezne za Pulicerovim nagradama i važnim bitnim reportažama.

Marley će započeti život u njihovoj, u tom trenutku, dvočlanoj familiji kao neka vrsta testa da li su u stanju da osim o sebi vode računa i nekim drugim živim bićima…bilo to štene ili možda i dete.

Ubrzo i stvarno postaju roditelji a i John Grogan (Wilson Oven) započinje da piše kolumnu u kojoj kroz prizmu druženja sa Marley-om piše o nekim bitnim životnim stvarima. Kolumna ubrzo postaje veoma popularna a ja evo sad prestajem da vam otkrivam dalji sadržaj ovog filma.

Elem, pokazaće se, svi ti porodično privatno poslovni problemi sa kojima se naši junaci susreću jednostavno nisu dovoljno zanimljivi da bi opravdali 115 minuta trajanja filma. Porodična drama, da bi bila dobra, mora pre svega da ne bude dosadna (o kakvu sam sada glupost/mudrost izvalio ) a “Marley and Me” često pati od monotonije.

Najbolji je kada se otvoreno igra sa odnosima psa i celokupnog njegovog okruženja jer mi, kao gledaoci, u stvari se i najviše vežemo od svih likova sa ekrana upravo za ovog psa.

Zbog toga sama završnica jednostavno mora da vas emotivno tangira ali put do nje nije baš lagan. Kao porodični film “Marley and Me” funkcioniše i aposlutno ga preporučujem da ga pogledate sa svojom decom (i kućnim ljubimcem).

Na skali od (1-6) ocena: 3 –

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.