Septimo (2013)

Septimo u prevodu znači sedam. Sedmi sprat...ali ne defintiivno i onaj najčuveniji film sa tim nazivom...Se7en...

Ricardo Darin (El secreto de sus ojos) i Belen Rueda (El Cuerpo). Za poznavaoce sasvim dovoljno da vas zaintrigira. A kada još saznate da se ovaj triler bavi misterijom u kojoj deca kreću iz stana na sedmom spratu,  pešice, niz stepenice, ka prizemlju gde ih čeka otac, i negde na tom putu, jednostavno nestanu, nema sumnje da ćete poželeti da pogledate ovaj film.

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Ricardo Darin i Belen Rueda. Glumili su u nekim stvarno dobrim filmovima. I što da ne… oboje su pravi šmekeri…šmekerke. Uprkos tome što glume i u ovom filmu.

2.  A  gledali smo ga :  


Jer je postavka,premisa, početak, stvarno zanimljiv. Naročito kada imaš, takođe, dvoje dece koji  preferiraju korišćenje stepenica kada iz zgrade idu napolje. Doduše, mi nemamo portira na ulazu, niti živimo u onako fensi zgradi. Ali jeste stara…baš kako treba…onako socijalstički stara građevina… i često nam uopšte ne radi osvetljenje u hodnicima…a i koji će nam to…

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Zato što želimo da saznamo šta se to dođavola desilo sa decom. Ko ih je i zašto oteo ili, ne daj Vučiću, možda čak i ubio (pa potom pojeo…mislim Vučić, Vuk i sedam jarića i slične, glupe, fore)

4. Dvougao:

Osim te glavne intrige koje će svakoga, ko započne sa gledanjem, “naterati” da “Septimo” odgleda i do kraja, ima ovaj film i relativno fini tempo, što i nije čudno jer traje samo 88 minuta. Mada…

 Kada počne priča da se raspliće upada u raznovrsne, ozbiljne, logičke rupe što, pomešane sa određenim  klišejima i nerazumnim postupcima nekih likova, urušava strukturu filma.

A tek onaj zavšni twist\tvist… tako patetično bedan i neverovatno, meni lično,ogavan, od strane, umišljenih pametnih scenarista. Mislim, stvarno…jel´ ste morali tako….  ?

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

ako je neki film Ricarda Darina zasluživao američki rimejk onda bi to svakako morao biti ovaj a ne onaj

Na skali od (1-6) ocena: 2 /2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.