Backcountry (2014)

Ovo nije Maša i medved.

Survival drama-horor stigla nam je 2014 iz Kanade. Otkriću vam odmah tajnu.

Medved je preživeo.

Preživeli smo i mi gledaoci.  Uprkos tome što se ovaj film reklamira kao nekakva uzbudljiva opaka priča o strašnom crnom medvedu koji lovi naše junake po bespućima Kanade (tačnije jednog nacionalnog parka) uzbuđenje traje nekih desetak minuta.

Do tog, stvarno surovog i upečatljivog momenta koji se odigra tamo negde u 59 minutu filma (koji inače traje tek nekih 90-ak minuta) izloženi smo nekakvoj ljubavnoj duo drami (u kojoj se na kratko pojavi i treći) o momku i devojci  koji krenuše i iđoše na taj izlet u divljninu.

 Dosadno je to…prilično dosadno. Niti su dijalozi nešto zanimljivi niti su nam likovi (inače pristojno odglumljeni) nešto prisegli srcu… A to je, kao, bila namera.

 Da se mi vežemo za našeg Breda i našu Džen pa kada, napokon, horor počne da nam bude sve to još strašnije…jer… stalo nam je do njih.

Vala nije. U stvari… jedan od ovo dvoje, ubrzo sam otkrio, je jedan od najvećih glupana koje sam gledao u nekom filmu (čak i u ovakvoj vrsti filmova)  ali i tako, baš mi je bilo žao tog jadnička  nakon te, već pomenute, grozne scene. Doduše, prethodno sam navijao za medveda…

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.