Crazy Rich Asians (2018)

Ovaj film je, sa pravom, zaradio brdo para i postao dokaz da i filmovi bez "belaca" mogu biti uspešni...

Eto, konačno je stiglo i vreme za lude i bogate Azijate. Vreme je da se ovih dana okrenemo nekim vedrijim temama a ovaj film je upravo dušu dao za tako nešto.

plus, aktuelan je u toliko što su ovde glavni Kinezi…doduše, ne iz Vuhana već iz Singapura

U pitanju je standardna ljubavna priča o momku koji upozna devojku i devojci koja upozna njegove roditelje koji i nisu baš toliko srećni što je njihov sin upoznao upravo ovu devojku. Naravno, kao u svim sličnim ljubićima, na putu do srećne završnice (na engleskom Happy Ending) predstoji im da prebrode razne prepreke i blamaže (ali bez masaže).

Ono što ovaj film izdvaja iz mora sličnih je to ko su glavni junaci i gde je radnja smeštena. Egzotika u vidu “energetsko-insulinsko-adrenalinske” injekcije direktno ubrizgnute u naše oči u vidu, većini nepoznate, nove kulture i običaja.

Kada u to šarenilo i stvarno fascinantan luksuz u kome žive ovi likovi iz Singapura uključite i poletnu režiju Jon M. Chu i još razigranije glumce poput Henry Goldinga, Michelle Yeoh i Constance Wu (i sve ostale) dobićete jednu i više nego pristojnu romantičnu komediju zbog koje ćete bar na tih 120-ak minuta (možda za nijansu predugih) zaboraviti na trenutnu surovu stvarnost oko sebe.

Ono što me je posebno dojmilo, verovatno zato što sam u duši teški rasista, jeste to što ovde ovi “azijatski” glumci pričaju savršeni engleski. Zar nije čudno gledati “žutaće” koji ne pričaju sa onim smešnim naglaskom ?

Jedan od najzanimljivijih američkih filmova iz godine 2018…godine koju ćemo pamtiti kao jednu od poslednjih bezbrižnih…

Na skali od (1-6) ocena: 4

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.