Abgeschnitten aka Cut Off (2018)

Tokom autopsije, dr Hercfeld u mozgu leša pronalazi kapsulu koja sadrži ime i broj telefona njegove ćerke Hane. Pa zar vam ovo ne zvuči sjajno ?

Zatočena usred oluje, na izolovanom ostrvu na kojem se nalazi ubica, umetnica Linda mora da izvrši autopsiju: samo ukoliko pronađe trag sakriven u lešu, kidnapovana ćerka patologa Pola Hercfelda ima šansu da bude spašena.”

Zaplet kao zaplet, barem što se tiče ovog filma, i nije preporučljivo otkrivati jer osim što je gotovo besmislen istovremeno je i jedan od glavnih razloga što ćete ovaj film pogledati u celosti.

Moritz Bleibtreu sa gornje slike valjda svi znamo barem iz “Trči Lola trči” iz, sada već daleke, 1998 godine. Evo, dvadeset godina kasnije opet njega u projektu koji svojom strukturom i kompozicijom više vuče upravo na period devedesetih nego na današnje filmove.

Smešten u zimske snežne dane negde u Nemačkoj “Cut Off” polazi od zanimljive premise (serijski ubica VS doktor patolog ) koja nije naročito originalna ali je ovde na jedan novi način uklopljena.

Takođe, zahvaljujući neprestanim preokretima i raznim neočekivanim karambolima, 120ak minuta relativno brzo protekne i svakako će ljubitelji misterija sa grozomornim tajanstvenim ubicama, ovde naći dovoljno materijala za uživanje.

Takođe, “crvenih haringi” ovde ima i za izvoz. Ne kažem da je pecanje nešto kvalitetno ali dosta ribe svakako ima.

I mada bi autori voleli da je ovo novi “Seven” više vuče na onaj stari (dobri) “Lovac na potezu” sa Kristofer Lamberom s’tim što je “Cut Off” znatno slabije delo.

Jednostavno, toliku količinu nelogičnih i besmislenih poteza i motiva glavnih aktera u ovom filmu, teško je svariti i procesirati, uprkos nemilosrdnom tempu.

I tako, ako uspete dovoljno da isključite racio i prepustite se ovim neverovatnim dešavanjima bez mnogo pitanja imaćete na kraju i znatno bolji dojam.

Ja sam bio tu negde na granici. Tačnije na ivici. Super je vožnja bila ali pravo u provaliju.

Na skali od (1-6) ocena: 2 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.