Angel of Mine (2019)

Gubitak deteta je nešto što će vas pratiti čitav život....

Kako piše na wiki strani ovog filma, “Angel of Mine” je rimejk jednog francuskog ostvarenja iz 2008 godine. Sad mi je žao što ovo nisam saznao ranije i odgledao original. Amerikanci uvek zeznu rimejke pa snimali ih zajedno i sa Australijancima.

Na slici se iza zavese nazire Noomi Rapace (Babycall aka The Monitor (2011))

Noomi Rapace glumi Lizzie, razvedenu majku dečaka Thomasa (mislim da beše ima oko 12 godina). Tu je i otac. Nije ih zauvek napustio ali iz određenih razloga koje vam neću sada otkrivati smatra da je najbolje da žive odvojeno. Štaviše, čini mu se da će i sinu biti bolje ako provodi više vremena sa njim.

Na rođendanskoj zabavi Thomas-ovog vršnjaka Lizzie ugleda jednu sedmogodišnju devojčicu i gotovo u istom trenutku biva opsednuta njome. Ispostavlja se da je ona sestra Thomas-ovog poznanika iz škole i Lizza to koristi da bi se devojčici još više približila. Takođe, otkrivamo i da Lizza mora redovno uzimati neku terapiju/lekove.

Imajući sve to u vidu, nema mnogo sumnje da naša junakinja i nije baš pri čistoj svesti ali otkrivanje daljih detalja samo vam može pokvariti ugođaj prilikom gledanja ovog dramskog trilera.

A ugođaj, pravo da vam kažem, i nije neki. Naime, na (gotovo) sva pitanja iz prethodnog pasusa dobićete odgovor u prvih 30ak minuta a onda će te se naći u več klasičnoj, milion puta već viđenoj, trilerskoj dilemi, da li je naš junak stvarno junak ili je možda običan ludak.

Nema mnogo originalnosti u zapletu ovog filma a vala ni u raspletu jer pitanje koje vas sve vreme kopka može imati samo dva odgovora tako da su vam 50/50 % šanse da pogodite. Zato me i čudi i živo me interesuje koji su razlozi zainteresovali producente da odluče da otkupe prava na rimejk francuskog originala. Sasvim je moguće da su Francuzi mnogo bolje prikazali to poigravanje sa pravom istinom, to jest, da li je ili nije…

Australijanku Yvonne Strahovski verovatno pre svega znate iz neke vam omiljene TV serije…

Kao pozitivnu stvar moram istaći fakat da su od svih mogućih najgorih raspleta (a nakon odgonetanja “zagonetke”) autori izabrali ono koje je najmanje loše i time me prijatno iznenadili. A mogli su ga načisto upropastiti nekim tipičnim glupim wtf momentom tako uobičajenim za savremene američke filmove…

Na skali od (1-6) ocena: 3 –

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.