Tajne arhive (br.1): Posmatrači II

Ovaj film je pravljen, u Roger Corman produkciji, direktno za VHS tržište...
Već sam pomenuo te famozne "mistične sveske" (bilo ih je ukupno 2) koje su bile ispisivane u nekom drugom, svakako boljem, životu...jer tad, tad sam bio mlad :). U ovoj novoj rubrici (koja će nadam se imati i više od jedne epizode) otkrivamo šta se krije iza nekih čudnih naslova koji su zabeleženi u njoj. Tako su se ova ostvarenja zvala u mom video klubu...u vašem...možda su bila sasvim drugačija.

Kao što možete videti, film pod nazivom “Posmatrači II” sam gledao 25 juna 1991 godine.

U to doba je zemlja pod imenom Jugoslavija još uvek postojala mada je, upravo tog datuma, postala krnja. Slovenija i Hrvatska su proglasile nezavisnost a vetrovi rata su započinjali sa prvim udarima (kako ovako napisano sve nekako poetično nostalgično zvuči a pričam o najgorim sranjima).

Koliko je meni to sve, u tom trenutku bilo važno, govori činjenica da sam upravo tog dana, zabeleženo je u svesci, pogledao na mom VHS uređaju, čak četiri filma (“Časovi očaja” Majkl Ćimina sa Mikijem Rurkom je, simbolično, među ta četiri). Čini mi se da sam tek na moru u Grčkoj, dok sam gledao snimke sa tenkovima u Sloveniji na nekoj lokalnoj TV stanici, shvatio da je sranje stvarno započelo… Ali dosta više o tome…. vratimo se filmovima i bekstvu od trenutne, takođe sjajne, realnosti.

U toj svesci, naročito u početku, često nisu bili upisivani dobri podaci, ali ovog puta nema greške. Lik po imenu Thierry Notz je ovo stvarno režirao (a na gornjoj slici možete videti njegovu sjajnu karijeru) i u filmu stvarno glume Marc Singer i Tracy Scoggins.

Nema u nastavku Corey Haim-a (Licence to Drive (1988)) koji je glumio u originalnom filmu koji sam, btw., pogledao nekoliko dana ranije, i koji sam, kao što možete videti znatno više “voleo”.

Kada smo već kod tih ocena, osim što sam ovaj raspon od 1 do 6 patentirao eto još u to davno doba, morate znati da sam tada bio znatno blagonakloniji prema ocenjivanju. Svakakve gluposti su dobijala super ocene a kada je neko dobio 3 ili bio blizu 4 to je značilo da mi se i nije baš mnogo tada svideo.

Elem, ovo je priča (u oba dela) o psu (zlatni ritriver) koji je genetski povezan sa čudovištem koje je takođe napravljeno u laboratoriji.

Za ovaj prvi put, tajne arhive i nisu bile toliko tajne…čak na youtube imate kompletan film da pogledate…ako imate želju za tako nečim. Sledeći put, pokušaću da pronađem znatno opskurniji film… gledamo se i čitamo…

pozdrav…

Biograf

Posmatrači II (ceo film)
Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.