What We Do in the Shadows (2014)

Some interviews with some vampires

Prvi film Taika Waititi koji sam pogledao beše onaj…hm…duhoviti Tor a prvi njegov film o kome sam nešto pisao beše onaj…hm…divni… Hunt for the Wilderpeople aka Lov na divljake (2016).

Pravi početak Taikine slave zasniva se na uspehu ovog Mockumentary-ija (lažnog parodičnog rijaliti dokumentarca) o problemima života savremenih vampira u Velingtonu (Australija).

[my_movie_db id=246741]

Ne smem da zaboravim i urnebesnog Jemaine Clement-a (koscenarista, korežiser i takođe glumac u filmu) bez koga “What We Do in the Shadows” ne bi bio ovoliko smešan. A jeste….smešan.

Kao neko ko se decenijama bavi ovim vampirskim biznisom, s’tim što, to moram napomenuti, ovaj film je delo fikcije dok su doživljaji Bozze Vampira autentični prikaz onog što se dešavalo i onog što će se tek dešavati. moram javno izraziti pohvale na račun autora.

Taiki lebdi iznad stola

Skroman budžet je maksimalno dobro iskorišćen te efekti koji koriste deluju uverljivo.

Možda u samom filmu (barem meni) i nema previše smehotresnih situacija ali sve vreme mi se osmeh nije skidao sa lica…

Cinično satirični pogled na svet kroz prizmu besmrtnih krvopija u ovoj crnohumornoj priči zasluženo je svoje autore postavila na svetske mape. Postoji i aktuelna TV serija bazirana na filmu, kažu, vredna gledanja…

Na skali od (1-6) ocena: 4-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.