L’assassino è ancora tra noi aka The Killer is Still Among Us (1986)

On ubija napaljene, ona istražuje napaljenog...

Poznat još pod nazivom “Firenze! L’assassino è ancora tra noi” ovaj italijanski (neo giallo) krimić iz 1986 godine na brzinu je sklepana priča o tada aktuelnom “Čudovištu iz Firence” (kako su “popularno” zvali ovog serijskog ubicu ) koji je ubijao ljubavne parove po šumovitim predelima Firence i to u njihovim najintimnijim trenucima (onim koji slede nakon što parkiraju auto).

Režiser Camillo Teti kome je ovo prvi film ne preza od toga da nam odmah otkrije tu intimu te film i počinje ubistvom jednog takvog para koji se vaćari u kolima koja, nažalost, nisu fića.

Glavna junakinja Kristina (Mariangela D’Abbraccio) je studentkinja kriminologije i ona odmah kreće u istragu poslednjeg ubistva jer, naravski, upravo piše tezu (Tesis (1996)) o ovom “Il Mostro”.

i ovaj film je stvarno inspirisan čudovištem iz Firnece

Kristina ne časeći ni časa odlazi pravo u mrtvačnicu da pogleda leševe (što je u Italiji normalno aktivnost svih studenata) gde upoznaje zgodnog, ali kreštavog, doktora-patologa.

Ni pet ni šest njih dvoje već iste večeri izlaze na večeru da bi, ni sedam ni osam, odmah nakon večere završili u Kristininom stanu.

Neću vam više odavati zaplet ali napr. ako ga kojom nesrećom ipak pogledate videćete kako se Kristina, u svojoj potrazi za istinom pravdom i slobodom, u jednom trenutku pridružuje organizovanoj grupi voajera koja noću “sačekuje” uspaljene parove.

Videćete i kreštavog doktora koji će, naravski, biti i glavni osumnjičeni kako odlazi u bioskop…sam…

Ako ste se ponadali da će te videti i neku “akciju” tih uspaljenih slabo se nadate jer “L’assassino è ancora tra noi” ni u tom pogledu ne zadovoljava.

Amaterski, loš, dosadan…

Na skali od (1-6) ocena: 1+

Uključite auto generate subtitle pa tamo uključite i auto translate na jezik koji želite…mada, za ovaj film, stvarno nema potrebe da se mučite
Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1090

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.