Jack the Ripper aka Džek Trbosek (1988)

Ako pogledate ovu seriju saznaćete ko je bio Džek Trbosek.

Emitovana na 100-godišnjicu nikada razjašnjenih zločina čuvenog Whitechapel manijaka popularno (samo)nazvanog Džek Trbosek ova serija nam je ipak ponudila konačni odgovor. Naime, u to doba hvalila se da je zasnovana na najnovijim dokazima i novootkrivenim spisima i da će gledaoci, na kraju, saznati pravu istinu.

Glavnog inspektora,Frederick Abberline, u svojoj prvoj TV ulozi tumači, izuzetno inspirativno, Michael Caine. Pošto je u pitanju bila britansko (ITV) američka (CBS) koprodukcija i u ostalim ulogama su se našli dobro poznate zvezde sa obe strane okeana, poput Armand Assantea ili napr. Jane Seymour.

Serija je koncipirana kao “who done it” misterija i to na jedan spektakularno ložački način jer će vas bukvalno do samog kraja držati u neizvesnosti ko je Trbosek (sa sve završnom paralelnom montažom kada pred trenutak otkrivanja zločinca gledamo gde su i šta rade osumnjičeni (a ima ih prilična lista). Kod nas je tada, pre 30ak godina, prikazana u 4 dela mada je sama serija originalno emitovana i smišljena kao dvodelni TV film.

Apsolutna preporuka ne samo za sve vas koji ste fascinirani ovom vekovnom misterijom već i za sve vas koji volite dobre misterije.

Da li je odgovor, koji su nam autori serije pružili, upravo onaj definitivni nikada nećemo saznati. Možda je tako i bolje.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.