Pevačica (2021) ep-01

Reklamni trejler za "Pevačicu" bio je praktično negledljiv...prva epizoda ipak odaje znatno bolji utisak..kada se uporedi sa trejlerom...
Za potrebe “Pevačice“ aktivirali smo našeg (i bukvalno) starog saradnika TutaMutu koji uglavnom drema u svom sarkofagu u jednom od tajnih podruma Narodnog muzeja. Na sreću, višedecenijska rekonstrukcija ovog našeg najznačajnijeg muzeja nije mnogo uticala na dobrog mumicifiranog Mutu te će on, neopterećen savremenim dešavanjima i tučama, kao neko ko ne prati današnje medije, biti jedan sasvim realan kritičar, bolje rečeno, hroničar zbivanja u seriji koju smo svi toliko dugo iščekivali.
U pozadini, iza Miličinog imena ne vidite i njenu sliku. To sam ukapirao odmah jer Milica nema bradu…eto, rešio sam vam već prvu misteriju ove misterije

Izuzetno mi je zadovoljstvo a rekao bih i čast što ću zajedno sa svima nama da gledam “Pevačicu”. Ja Vam i nisam neki krtičar i baš mrzim tu reč (a koliko vidimo ne umeš ni da je napišeš kako treba, primedba redakcije).

Sve što ću napisati izašlo je pravo iz moga srca i moje duše (nju nisu uspeli da mumificiraju tamo negde 1325 godine pre nove ere).

Pevačica započinje sa nekom babom vračarom koja baja…ne znam da li je do mog televizora ili zbog kablova koji prolaze duboko u podrum ali slabo sam razumeo šta tačno govori…

Svakako je nešto crno, magijsko, onako očaravajuće i mrmljajuće. Istovremeno, u vidu paralelne montaže, gledamo kako neki čovek u belom mantilu posrće u nekom, očigledno bolničkom, hodniku.

Baba vračara ? Oprostite TutaMuti što je našu divnu glumicu Natašu Ninković (Ajvar (2019)) nazvao babom i nije je prepoznao… Tuta je aktivno pratio SFRJ kinematografiju a bio je i u tom sarkofagu zatočen, gotovo sve vreme, poslednjih 30 godina….

Važna napomena: Komentari ispod slika su delo redakcije i nemaju veze sa TutaMutom

Potom sledi užasna scena (u smislu užasnog prizora) kada onaj bradati čovek sa špice (koji se krije iza Miličinog imena) zatiče mrtvu i iskasapljenu devojku na tepihu. Ona mrtva leži, on jauče a policajci ga čudno gledaju….Da li kuka zbog uništenog tepiha ili zbog mrtve devojke ? Još jedna misterija…

Ne treba biti veliki detektiv da bi ste odmah uvideli da je, za sada nepoznati, ubica veliki čistunac. Postarao se da nijedna kap krv ne ode dalje sa ovog tepiha te samim tim do samog stana mu je više stalo nego do tepiha.
Evo drugog bradonje. Nesumnjivo je policijac/detektiv, I on gleda u tepih i ne može da veruje…
Ja sam ko soba gde se neko ubio...Proklet bio taj ko te stvorio....dabogda propao

Ovo su odlomci stihova velikog hita pevačice koju je bradonja (onaj koji nije policajac) zatekao ubijenu* a čija pesma ide na TV u trenutku kada se budi iz strašnih snova.

Možda je ipak u pitanju samo noćna mora (taj horor prizor mrtve pevačice i ušljiskanog tepiha) ?

Ili je, možda, ono što smo na početku videli, događaji koji će se se tek odigrati a mi se sada vraćamo u prošlost i gledamo ka budućnosti, u kojoj će neko ubiti pevačicu (i uflekati tepih) ?

Ili je, možda, u pitanju događaj koji se neposredno odigrao i naš bradonja sada spava u svom drugom stanu u Beogradu (pored vode)…jer ne može da se vrati u stan u kome je pevačica ubijena (a tepih umazan) ?

Puno pitanja, puno stanova i puno bajanja…. Veoma dramatičan početak serije.

Idemo dalje.

Marko Menadžer (talentovani Nikola Rakočević kojeg naviše pamtim iz one stvarno dobre serije Jutro će promeniti sve). Takođe, jasno se vidi da zvučnik u pozadini nije onaj zvučnik sa scene zločina i to bi trebalo da već bude nagoveštaj našem TutaMuti da je na pogrešnom tragu ali avaj….

Iste večeri konačno upoznajemo Menadžera Marka i njegovu štićenicu pevačicu Ivanu (onu koja je ubijena na početku*).

Bukvalno u jednoj rečenici, Marko nam otkriva sve ono što je potrebno znati o Ivani. Saznajemo da je: “pobednica muzičkog takmičenja, nastupa gotovo svako veče, ima vrhunski hit i živi sa jednim od najboljih kompozitora u regionu“.

Vala, svaka čast scenaristima što su nam kao na tacni sve ovo odmah ispričali. Već sam opterećen glavolomkama poput ko je ona vračarKa a ko je bradonja i ko je ubio pevačicu* (i oštetio tepih) pa mi je samo još falilo da moram sam da zaključim kako se Ivana obrela na ovom mestu baš u ovom momentu.

Kada ih je već TutaMuta pomenuo red je i da ih (kreatore
i scenariste) razotkrijemo

—->nastavak teksta na strani br. 2

Tuta Muta
Tuta Muta

Specijalni gost (a dobar drugar Pece Zombija) TutaMutaKamon Mumija,
(a zvaćemo ga ubuduće samo TutaMuta) je jedan, realno, veoma objektivan promatrač. Em što je poreklom iz Egipta a živi u našim krajevima već duže vreme em, sem nekih opštih i veoma šturih istorijskih podataka, pojma nema... ni o čemu. Zbog toga je imenovan za našeg stalnog saradnika u oblasti EX-YU filma i TV.

Articles: 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.