Pevačica (2021) ep-01

Reklamni trejler za "Pevačicu" bio je praktično negledljiv...prva epizoda ipak odaje znatno bolji utisak..kada se uporedi sa trejlerom...

U toj istoj sceni saznajemo da je Ivana na opijatima i da su joj tablete neophodne da bi mogla spavati. Takođe, i oprostite što vam ovo ipak moram reći, ova glumica Milena Pavlović lepo peva ali ne ume da glumi. Dobro, nadam se da pošto je već ubijena na početku epizode, verovatno ćemo je u nastavku gledati samo u ovim flešbekovima te se i neće mnogo pojavljivati …

Ivana (Milica Pavlović) je u stvarnosti pevačica i nije profesionalna glumica. To što TutaMuta to ne zna i nije toliko strašno koliko je strašno što to znaju a ipak su je angažovali za ulogu kreatori ove serije.

Bradonja (koji nije policajac) izgleda ipak jeste nekakav detektiv (privatni?) jer vidimo da dežura ispred kuće gde je pevačica. Btw. bradonjinog šefa glumi Boris Komnenić (Saša Popadić iz “Boljeg života”). Baš mi je drago što sam ga video.

Nakon toga, selimo se u neku kavanu… Tu, za šankom, dve pevačice pričaju o Marku Menadžeru koji je jednoj od njoj uvalio lošu pesmu na takmičenju (istom onom na kojem je pobedila Ivana)

Sada sledi novi flešbek, ne znam tačno ko ga to ima (u glavi), ali kamera je fokusirana na Vladu Vidaka (ako sam dobro čuo prezime) te pretpostavljam da je u pitanju njegov. Vlada je onaj najbolji kompozitor koji živi sa Ivanom. Pratimo scene sa takmičenja na kojem će Vlada da izvređa mladu pevačicu sa gornje slike (desno) nakon što je izvela pesmu po izboru Marka Menadžera (primedba redakcije, Markovo prezime nije Menadžer ali nećemo da diramo MutaTutu).

Iz nekog razloga jedva se nazire da je naziv ovog takmičenja SUPER GLAS

Vidimo da su Emilija (da, to je ime one pevačice desno) i Ivana dobre drugarice i da ih je sve rastužilo to što je žiri (Vlada) šutnuo Emiliju pre finala.

Pevačica Emilija (Jelena Grujičić Mur)
kompozitor Vlada (Miloš Timotijević)

Vraćamo se opet u sadašnjost (kavana) gde saznajemo da ona starija pevačica (levo) misli da je Ivana (uz pomoć neke vračare) bacila prokletstvo/zle mađije na Emiliju. Kako je to zaključila ? Lako. Ivana je iz sela pored Negotina a tamo se svi bave vradžbinama.

Pevačica Maca (Nikolina Jelisavac)

Maca kaže Emiliji da će odmah sutra da je vodi kod neke žene u Krnjači da pogleda da li je bačena magija na nju. Ako jeste onda će da je odvede i do nekog moćnog čoveka koji joj može pomoći. Pomogao je i Maci (verovatno da peva u ovoj kavani, primedba redakcije)

Stilistkinja (Danica Maksimović)

Svanuo je novi dan i Ivana odlazi sa Markom do stilistikinje da nabavi kostim za nastup. Glumi je Danica Maksimović u kratkoj ali efektnoj epizodi. Ovim “poslom” bi se danas bavila i legendarna Rada Švercerka iz “Bala na vodi”. Simpatičnih par minuta….

Emilija u međuvremenu (sa Macom) stiže do gatare iz Krnjače. Nju glumi glumica kojoj ne znam ime ali najviše mi liči na ostarelu Andrijanu Videnović koja nije glumila u “Balu na vodi”. Tamo je glumila Danica…a i Gala.

TutaMuta opet promašuje ceo fudbal i priča gluposti. Ovo je Tatjana Kecman. U toku je sastanak redakcije tokom kojeg ćemo preispitati odluku da li je TutaMuta prava osoba za pisanje o seriji “Pevačica”

Gatara će potvrditi, od reči do reči, da je na Emiliju vradžbinu bacila neka ženska osoba koja joj je bila u kući. Nakon što Emilija napusti gataru, ulazi gatarin sin (ona mu kaže Sine) koji mi deluje jako sumnjivo.

Miodrag Dragićević

I to vam je otprlike to…što se tiče prvih 20ak minuta serije. Ova početna epizoda traje 70 minuta te imate još dobro parče da odgledate do kraja koje vam nisam prepričao. A na tom kraju, sačekaće vas veliko iznenađenje.

Naime, ona devojka, ubijena na početku nije Ivana* (bravo Anštajne, primedba redakcije)… u pitanju je sasvim, sasvim druga osoba veoma bliska privatnom detektivu sa bradom (kojeg glumi Zlatan Vidović)

Generalni utisak nakon prve epizode….ništa naročito ali dovoljno interesantno da pogledam i drugu epizodu.

* hvala kancelaru Austrije što je TutaMuta barem na kraju ukapirao ko je ubijen na početku epizode. Doduše, montaža u ovoj prvoj epizodi je prilično nezgrapna te je potrebno biti veoma skoncetrisan da bi ste znali šta je prošlost a šta sadašnjost. Takođe, loša gluma Milice Pavlović je još izraženija jer se nalazi u okruženju sasvim dobrih profesionalaca

Bio je ovo tekst TutaMute. U narednim danima ćemo vam javiti da li će TutaMuta i nadalje da se bavi ovom serijom. Meni se čini da nisu nove stvari za njega....njemu je potrebno dati "Vruć vetar" ili "Kapelske kresove"...

Biograf

o epizodi broj 2 čitajte ovde…

Tuta Muta
Tuta Muta

Specijalni gost (a dobar drugar Pece Zombija) TutaMutaKamon Mumija,
(a zvaćemo ga ubuduće samo TutaMuta) je jedan, realno, veoma objektivan promatrač. Em što je poreklom iz Egipta a živi u našim krajevima već duže vreme em, sem nekih opštih i veoma šturih istorijskih podataka, pojma nema... ni o čemu. Zbog toga je imenovan za našeg stalnog saradnika u oblasti EX-YU filma i TV.

Articles: 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.