The Suicide Squad aka Odred otpisanih-nova misija (2021)

Silvester Stalone je ajkula. Valjda je to dovoljan argument da bi ste gledali ovo čudo...

Pogledao sam ovaj novi “The Suicide Squad” još pre nekoliko meseci negde prvih dana nakon bioskopske premijere. Nisam pisao ništa o njemu jer nisam stigao a ne zato što mi se nije svideo.

[imdb]tt6334354[/imdb]

Neću vas previše gnjaviti ovde. Ja sam od onih koji nisu gledali praktično ni jedan (osim Wonder Woman aka Čudesna žena (2017) i Harley Quinn: Birds of Prey aka Ptice grabljivice (i fantastična emancipacija Harli Kvin) (2020) ) film iz DC “serijala” WB te ne mogu da ga poredim sa tim drugim…ni sa tim prvim (mislim na verziju iz 2016 godine).

Takođe, i ovo vam je možda i bitnije, meni se nijedan trejler za ovaj film nije nimalo svideo. Ništa mi nije bilo smešno i sve je bilo “nategnuto”.

Bio sam prijatno iznenađen da je trejler bio daleko lošiji od samog filma. Ovo jeste uistinu (i uglavnom) smešno. James Gunn (koji je režirao Čuvare Galaksije koje, takođe, nisam “recenzirao” a gledao jesam) je “lud ko struja”, fore su dobre, energija pozitivna, dinamika uzbudljiva, tempo ubitačan…sve dok nije tako.

Pa onda bude opet dobro…pa ne bude…i tako…do kraja filma.

Da je nešto kraći i da je batalio neke “plačipičkaste”/”plačikurčevske” sekvence (i ne mislim samo na te tzv. “emotivne”) koje jednostavno ne funkcionišu i da je bio za još koji stepen luđi nego što jeste rekao bih čak da je u pitanju vrhunska zabava.

I ovako ovo je verovatno jedan od najzabavnijih superherojština iz oba univerzuma…

Na skali od (1-6) ocena: 3+/4-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.