The Tomorrow War (2021)

Tomorrow never dies....a tu nam je i Kloi iz serije "24"

Sa budžetom od preko 200 miliona dolara “The Tomorrow War” i Chris Passengers (2016) Prattom u glavnoj ulozi ovo je trebalo biti veliki letnji blokbaster za Paramount studio.

Dogodilo se ono sranje na K (a drugo slovo nije U) i Amazon je uskočio, otkupio i premijerno ga prikazao prošlog leta na svom PRIME.

I obično, kada je ovakva praksa u pitanju (kada strimer kompanije kupuju filmove velikih studija koji su bili predviđeni za bioskope) i ti filmovi koje uzmu strimeri su sranje. Zbog toga i nisam previše žurio da pogledam ovaj SF spektakl o invaziji vanzemaljaca koja će se desiti u budućnosti (2051 godina) u kojoj ljudski rod gubi rat i očajnički, kao poslednju nadu, vidi mogućnost da odabranu grupu ljudi iz sadašnjosti (2022) prebaci u budućnost da biju bitke sa svojom decom i unucima, a protiv groznih Švaba…pardon, vanzemaljaca.

Ispostavilo se da nisam bio u pravu. “The Tommorow War” je ozbiljan (verovatno i previše) SF spektakl sa solidnom pričom dobrim akcionim sekvancama i sa likovima do kojih vam je doista stalo. Naravno, daleko je ovo od remek dela kakvi su “Starship Troopers” niti je zabavan kao “Edge of Tomorrow (2014)“.

Čak je, čini mi se i nažalost, tenzija i mračna strana apokalipse koja nesumnjivo lebi “u vazduhu” ovde izgleda ublažena (na zahtev producenata?) što utiče na i konačni sud o filmu.

Opet, u pitanju je jedan zdrav, pošten, film koji će vas odvesti na neka mesta koja niste ni očekivali i koji vešto koristi neke zlatne postulate ovakvih žanrovskih ostvarenja. Vredi…

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.