Only Murders in the Building (2021-?)

Neko je ubio njihovog komšiju. Neko od stanara. Ali kao što ne znamo ko je ubica ne znamo ni koje tajne kriju naši junaci.

Sledećeg meseca na “Hulu” počinje nova sezona serije “Only Murders in the Building” ili, kako bi ja to preveo, “Samo ubice u zgradi”. Neki drugi koji ne znaju engleski onoliko savršeno kao ja prevode ovu seriju kao “Samoubice u zgradi”.

Oni koji pak pojma nemaju engleski verovatno bi vam preveli naziv kao “Samo ubistva u zgradi” i taj naziv mudro vam otkriva čitavu ideju ove serije koja brže bolje nakon (veoma) uspešne prve sezone dobila i odobrenje za nastavak.

U ovoj komičnoj “who done it” misteriji pratimo doživljaje troje čudnih stanara (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez) koje će povezati sumnjiva smrt njihovog komšije i ljubav prema krimićima (a naročito prema jednom popularnom podkastu u vidu krimića).

Nama starijima (što naravno znači i pametnijima) glavni mamac za gledanje je tandem Martina jer ih pamtimo iz Three Amigos (1992) i raznih drugih hitova iz davnih dana (kada smo, osim što smo naravno i tada bili pametni, bili mladi).

Ovim mlađima je mamac Selena Gomez (verovatno najbolja glumica među sadašnjim mladim pevačicama) ali svima vama koji update u kategoriju da niste mladi a niste ni pametni glavno bućkalo bi ipak trebalo biti kvalitet same serije.

“Only Murders in the Building” je baš dobra serija. U pojedinim trenucima je čak i sjajna…sve dok, u završnici, i ne bude baš tako.

Naime, “Samo ubistva u zgradi”, počne relativno zanimljivo, iz epizode u epizodu biva sve bolje i bolje, da bi se u nekoliko poslednjih epizoda (kada se jedno veće parče misterije razreši) pretvorilo u gotovo negledljivo otaljavanje scenarija koji definitivno nije morao da ima tih 10 epizoda.

U pojedinim epizodama gostuju poznati glumci a pošto se ova nesrećna zgrada nalazi u elitnom kraju Menhetna nije čudo što u njoj živi (pravi) Sting (pojedine sekvence sa Stingom su verovatno i najsmešniji deo serije).

[imdb]tt12851524[/imdb]

Epizode su prilično kratke (oko 30ak minuta) i nećete mnogo žaliti ako je pogledate jer i u trenucima kada je “najgora” iznad proseka je vadi nesumnjivi šarm glavnih junaka.

Ja ću pogledati i novu sezonu. A vi ?

Na skali od (1-5) ocena: 3+

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.