The Hunt aka Lov (2020)

2019 godine nije prikazan zbog političke kontroverze u koju je bio uključen i Tramp. 2020 shvatili smo da je bilo bolje da je to ostalo zauvek.

“The Hunt” je trebao u naše bioskope da stigne devetog aprila. Na nesreću zbog pandemije nije. Takođe, na sreću zbog samog filma, takođe nije. To je upravo onakav tip filmova koje bih odgledao čim pre u tim mračnim, viruletnim salama…okružen znojavim glasnim tinejdžerima koji podriguju i kašlju, umazani lepljivim naćos sosevima.

Ah…to su bili dani.

Sada smo primorani da ovakve “bisere” filmske produkcije gledamo kod kuće. A nama, “svinjama” ovakve “bisere”, u poslednje vreme, najčešće baca “Blumhouse“.

“The Hunt” je jedan od retkih nimalo uzbudljivih filmova na staru temu “lova na ljude” . Ovde je to datu kroz prizmu trenutne američke politike, levičara i desničara, kroz katastrofalno loše poruke-dijaloge za koje je zadužen “Izgubljeni aka Lost” Damon Lindelof.

Meni, koji inače pratim američku političku scenu relativno pristojno i znam tačno na koga je napr. asocirano sa terminom “deplorables”, replike koje izgovaraju akteri deluju i debilno i naivno. Njihove “postavke” su na nivou parola i opštih mesta, a ako je to trebalo da bude smešno/satirično, verujte uopšte nije.

Kada posle uvodnih 15ak minuta koji jesu i dinamični i (relativno) interesantni i u kojima se pojavljuje niz glumaca koje “od negde” prepoznajete ali pojma nemate njihova imena, konačno ostanemo sa glavnim protagonistima i antagonistima, “The Hunt” prelazi u monoton niz neuspelih komičnih momenata i akcionih scena presečenih izlivima eksplozivnog i preteranog nasilja (koje zbog toga, a kako je bilo i željeno, deluje farsično i komično).

I tako, “The Hunt” gledamo širom zatvorenih očiju nadajući se da će naići nešto bolji segment. On, doduše, i nailazi negde blizu završnice, kada se u jednoj retrospektivnoj dužoj sekvenci, upoznajemo sa motivima onih koji su ovaj lov priredili.

I mada Hilary Swank izgleda, kako vreme leti, sve bolje i bolje, nedovoljno je to da bi “Lov” bio nešto više od jedne blede i ravne pokazne vežbe na staru dobru temu “kako napraviti još jedan bezvezni film i zaraditi fine parice”…s’tim što je ovde Korona sprečila da se ostvari ovaj drugi, finansijski, deo moje prethodne “misli”.

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.