Spoiled Brats (2021)

Lako je biti glup kada si bogat...

Ova “noseća” fotografija je ona koju je sam Netflix (čija je ovo original produkcija) stavio za promociju filma te ja koristim istu mizogeno-seksističku foru kojom vas teram da kliknete na tekst. Ako ste muško…

Mada, realno, publika kome je namenjena ova komedija nije baš (isključivo) muška…naprotiv…

[imdb]tt13079150[/imdb]

Sama priča nije nimalo originalna i viđena je već bezbroj puta i zasniva se onoj staroj premisi kada roditelji (ovog puta otac) žele da svojim razmaženim potomcima (ovog puta njih troje) daju životnu lekciju.

Tako će uspešni biznismen Bartek koji, nakon smrti svoje supruge a zbog tog svog biznisa, nije posvećivao dovoljno vremena vaspitanju/odgajanju svoje dece, shvativšivi da im (deci) nema “pomoći”, odlučiti da lažira finansijsko kriminalističku istragu zbog koje biva “primoran” da zajedno sa njima (decom) započne skrivanje na starom imanju/vikendici.

Pošto su mu, navodno, blokirana sva fin. sredstva a deca moraju od nečega i da žive, svako od njih će pokušati da pronađe pravi posao i da konačno započne da zarađuje i živi onako kako to čini “sav normalan/običan svet”.

Otac sa decom ali verovatno ne bi kliknuli na tekst sa ovakvom slikom.

U pitanju je maksimalno tupava ali i simpatična francuska komedija u kojoj se dešavaju razne nelogične stvari i junaci upadaju u iste takve razumom neobjašnjive situacije. Ako ipak prihvatite da ni jedan od njih i nije baš previše pametan (ali će naravski vremenom postati) i da izistinski “pojma nemaju o životu” više će vam se i svideti ovo ostvarenje.

Gledljivo, par puta zaista smešno, prepun veselih i vedrih boja i tona gluposti “Spoiled Brats” će te zaboraviti istog trenutka kada krene odjavna špica (koju ipak morate odgledati do kraja zbog scene koja je među tim stvarno smešnim).

Biću blagonaklon i dati ovom filmu i više nego dobru ocenu jer se barem ne pravi i ne trudi da bude nešto drugo od onog što izistinski jeste…

Na skali od (1-6) ocena: 3-

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.