She-Hulk: Attorney at Law S01-01 “A Normal Amount of Rage”

Šrek

Ako ne računam prvu epizodu Mandoliarana (koja je bila sasvim okej ali nikako da nastavim dalje) ovo je prva epizoda neke Disney+ Marvel tv serije koju sam pogledao (a ima ih još sedam…serija).

A ako i računam prvu epizodu Mandoliarana ovo je i dalje prva epizoda neke Disney+ Marvel tv serije koju sam pogledao. Kapirate ? Ha, ha, ha, pa zar nije dobra fora ? Mandoliran je Star Wars nije Marvel…ha, ha,ha…

Njih dvoje su zapanjeni koliko je DeHičkok duhovit…

E sad, ako vam je ovo bilo smešno možda će vam i She-Hulk takođe biti…plašim se samo da je moj “štos” bio smešniji od bilo čega u ovoj prvoj epizodi…

Iz nekog razloga, osim glavne junakinje, i svi ostali deluju kao da su iz crtanog filma…mislim, bukvalno, da su nacrtani.

To daje nadu (malu) da će ova serija, u budućim epizodama, stvarno biti prvi pravi Marvel sitkom kako su ga, inače, reklamirali.

Jennifer Walters je rođaka Bruce Bennera i advokat. Kada na odmoru sa svojim rođakom, na drumu nalete na svemirski Sakaar brod, doživljavaju saobraćajnu nesreću nakon koje će se Hulkova krv pomešati sa Jenniferinom te će se ona, odmah, transformisati u ženskog Hulka. Ako se pitate zašto se niko drugi do sada nije tako “zarazio” dato je objašnjenje da Jennifer, kao i Bruce, imaju nekakvu genetsku predispoziciju da ovaj “virus” tako deluje na njih….svašta (mislio sam da je Bruce Benner radio neke eksperimente koji su pošli po zlu a ne da je taj “napitak” direktno vezan upravo za Benner-ovu DNK kombinaciju gena)

Bilo kako bilo, najveći deo prve epizode provodimo u “nadigravanju” Hulka i She-Hulk-a u kojem Hulk pokušava da nauči svoju rođaku kako da koristi te svoje nove super moći i, najvažnije, kako da kontroliše svoj bes/transformaciju, da bi ubrzo i on a i mi (publika) saznali da Jennifer Walters može bez problema da se menja u ženu Hulka i obrnuto (i to tako da taj ženski Hulk nije uopšte nekakva nova nezavisna ličnost kao kod (dualnog) Benner/Hulka već je to i dalje Jennifer, samo jača…i…zelenija).

Vidim da su ovi (američki) “desničari” poludeli zbog ove serije i odmah joj zalepili etiketu “Woke đubre” što uopšte ne odgovara istini. Nije “She-Hulk” woke tj. jednako je woke koliko je i svaki savremeni “normalni” američki film koji ima za glavnog lika neku likušu (ha, ha, ha..shvatate foru?) tj. junakinju.

Jennifer se, barem u ovoj prvoj epizodi, ne bavi nekakvim velikim “muško-ženskim” temama te morate biti stvarno zlonamerni da bi joj zalepili pomenutu etiketu.

Meni je glavni problem bio to što “She Hulk” nije smešan ili nije barem dovoljno smešan da bi nastavio da ga gledam. Da bude gore, često mi je i dosadan.

Mislim, pogledaću i sledeću epizodu ali ako humor ostane na ovom nivou ne vidim razloga da dalje gubim vreme na ovu seriju.

Zbog toga…možda sledećeg teksta o ovoj seriji i ne bude.

Na skali od (1-5) ocena za prvu epizodu: 2

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.