Being the Ricardos (2021)

On je omiljeni Kubanac a ona omiljena Njujorčanka ...oboje su najomiljeni američki par.

“Being the Ricardos” je biografska priča o bračnom paru Lucille Ball i Desi Arnaz koji su pedesetih godina svakako bili najpopularniji američki par na televiziji…poput Mije i Čkalje u Jugoslaviji…ili, trenutno, poput Aleka i Goce u Srbiji.

Za tu tv seriju “I Love Lucy” sam čuo jer je neizostavni deo američke pop kulture te se pominje u bezbroj prilika u drugim filmovima,serijama, medijima i slično…

Osim naziva i toga da bi gotovo sigurno u “Želite li da postanete milioner” među ponuđenim odgovorima prepoznao da je u pitanju Luccile Ball (ako bih iskoristio pomoć pola/pola), ama ništa drugo o njoj nisam znao…niti me je, do sada, nešto privuklo da više saznam….

Originalni Lucille Ball i Desi Arnaz

Ni Amerikanci pojma nemaju o “Servisnoj stanici” te što bih ja morao znati nešto o “Lucy”….

A o Aleku i Goci niko i ne treba znati…

[imdb]tt4995540[/imdb]

Elem…vratimo se mi našem filmu.

Arron Sorkinove (Charlie Wilson’s War (2007)) scenarije uglavnom volim naročito kada ih neko “obuzda” te, inače zanimljive i pametne, dijaloge taman dovoljno “skrati” da ih ne pretvori u monologe…i pametovanje.

Poslednjih godina čovek i režira svoja scenarija te praktično mora da obuzdava samog sebe što je, jel’te, nemoguće…ali “Being the Ricardos” uglavnom uspešno balansira između najboljih i najgorih osobina Sorkinovih radova.

Mada sam film ima tri vremenske perspektive (“sadašnjost”, prošlost i “prošlost”) ovo je priča pre svega o nekoliko dana iz 1953 godine kada se u medijima pojavila priča da je Lucille član omražene komunističke partije (i to u doba Makartizma).

Tokom filma saznaćemo i kako su Des i Luccile upoznali i započeli svoju romansu ali i veoma uspešnu poslovnu saradnju koja je donela neke revolucionarne stvari američkoj televiziji.

Nicole Kidman i Javier Bardem savršeno funkcionišu kao par (bez obzira što često Kidmanova maska zajedno sa njenim novim plastičnim licem deluje Distract).

Meni je i sama tematika bila zanimljiva jer se bavi procesom snimanja i kreiranja tv serije koja se, u to doba, snimala/emitovala uživo pred publikom u studiju.

To će možda drugima i biti glavni razlog što će zaobići ovaj film jer ne vole svi da gledaju filmove o “filmovima” , plus, definitivno je “Being the Ricardos” sa svoja 131 minuta predug…

Inače, ako se i dalje pitate zašto se film zove “Biti Rikardo” reći ću vam i bez kviza “Milioner”…u “I love Lucy” oni glume bračni par Rikardo…

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.