On the Line aka Pretnja u etru (2022)

Voditelj preuzima poziv, gde nepoznata osoba u etru preti da će ubiti celu porodicu šoumena. Da bi spasio najmilije, radio voditelj će morati da igra igru preživljavanja i jedini način da pobedi je da otkrije identitet zločinca.

sRanje-rated kritika…

Ovo je najgori film Mela Gibsona koji sam do sada gledao. Znam da se i on, kao i njegov kolega Vilis Brus, počeo pojavljivati u raznoraznim sranjima ali izgleda da sam ih vešto izbegavao…do sada.

Razlog zbog čega sam ovog puta upao u zamku (neki bi rekli ugazio u govno) je taj što mi se jednostavni koncept iza priče “Pretnja u etru” stvarno svideo.

Naime, Mel Gibson glumi Elvisa (majke mi, tako se zove u filmu) navodno veoma popularnog radijskog voditelja noćnog programa na nekoj stanici u Los Anđelesu.

Njegova emisija je genijalna i sastoji se iz toga da je Elvis neka vrsta “Drage Savete” koji svojom genijalnom vokalnom komunikativnom “terapijom” rešava probleme svima koji se jave u emisiju…uživo.

Kada se te večeri javi neki Geri i otkrije da drži Elvisovu porodicu kao taoce na Elvisu je da svoje voditeljske brbljive moći iskoristi i pokuša da spasi ćerku i suprugu.

Ali to je samo početak duge noći jer Geri ima sasvim drugačije planove od onih koje smo mislili…

mnogo matori Gibson a ima ipak samo 66 godina

Hajde priznajem…nisam baš očekivao da će Mel Gibson otelotvoriti Džeka Kilijana iz one stare i divne serije “Poziv u ponoć” ali svakako nisam očekivao da će ovo biti ovoliko loše…

A ovde je sve baš, baš loše…

Neki glumci su stvarno katastrofalni a tragedija je gledati Mela kako izgovara ove dijaloge koje nije zaslužio (jebote kako mu se nije smučilo da ovakve rečenice izlaze iz njegovih usta…pa čovek je bio jebeni Hamlet nekada).

joj…kako ova u naranžastom loše glumi…užas

Režija je funkcionalna u smislu da nam jasno prikazuje govno od filma i barem se ne trudi da od njega napravi i proliv.

A tek kraj… tog scenaristu treba staviti u lance i naterati ga da gleda svoj film iznova i iznova…

Sad vidim da je scenarista i režiser filma…neka obojca jedu ono u šta sam ugazio na početku teksta…

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.