From (2022-)

Ovo ne bi smelo biti Čistilište...

Kada sam prošle godine video ovaj trejler za “From”:

pomislio sam, nema šanse da će te opet navući…naročito što se hvale da je od producenata serije “Lost”. Plus, glavnu ulogu glumi baš Harold Perrineau koji je takođe iz “Lost”-a.

Kada još na to dodamo totalno neoriginalan koncept o ljudima koji su zatočeni u misterioznom mestu iz koga nemogu otići (jer izlaza nema) a koje (noću) pohode mračna stvorenja (vampiri?) sve je mirisalo na neizbežni debakl.

Toliko toga ovde može poći naopako. Kao kod svake serije čija se mitologija zasniva na nekoj ogromnoj misteriji najveća opasnost je da će je ukinuti/cancel-ovati pre nego što saznamo odgovor (videti napr. Netflix-ov 1899).

Zatim, ako nekako i preživi do samog kraja, često je rešenje misterije ono koje smo odmah pretpostavili tj. ono što bi najčešće rekli da je već kliše (pogledati upravo “Lost”).

A onda, kada se pojavila na HBO MAX, neposredno pred početak druge sezone (znači nije ukinuta odmah) i kada sam načuo neke dobre kritike odlučih da pustim prvu epizodu… pa onda i drugu…pa i treću…

Prva sezona me je veoma prijatno iznenadila. Nisam očekivao da će biti ovako vremenski “zbijena” jer se praktično tih 10 epizoda odigrava za nekih 10 dana.

Odmah se prelazi na “akciju”. Nema (previše) zaludne priče. Većina stvari koja ti padne na pamet tipa “a zašto ono ili zašto nisu ovo” možeš (sam sebi 😀) opravdati upravo time što je “tek prvi/treći…dan”.

Dodatni plus, prva sezona je prilično (vizuelno) brutalna.

A onda sam počeo da gledam tu drugu sezonu (prva je završena taman onako kako je trebala i otvorila neka nova pitanja a istovremeno bar neka i rešila).

Sve ono što me je u prvih 10 epizoda “oduševilo” u ovih drugih 10, iz epizode u epizodu, totalno me je “razočaralo”.

Ta druga sezona je bila upravo onakva kakva sam očekivao da će biti prva. Radnja koja stoji u mestu, bezbroj nepotrebnih dijaloga kojima se samo popunjava vreme, novi likovi koji ništa novo nisu doneli, pomenuta brutalnost ovde gotovo maksimalno utišana (horor od 18+ sveden na 16+).

Jedino što me je držalo da dalje gledam jeste ta glavna začkoljica/misterija “Kakvo je ovo dođavola (doVučića) mesto ?”.

A tek poslednja epizoda druge sezone… 45 minuta dosade da bi napokon pet završnih minuta doneli….nešto.

Šta da vam kažem ?

Verovatno ću odgledati i treću (već najavljenu) sezonu… ipak sam se navukao…na lošu “drogu”.

Na skali od (1-5) ocena za prvu sezonu: 3+

Na skali od (1-5) ocena za drugu sezonu: 2/2+

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.