Extraction 2 (2023)

Samo za tvoje oči Olga (Kurylenko)

Iz nekog razloga većina misli da je ovaj nastavak Extraction (2020) bolji film.

Ne slažem se sa tim stavom. Poslednja trećina “Extraction 2” mi je bila gotovo negledljiva i svakako strašno dosadna.

Da li je to zato što se odigrava usred Beča pa ti se, hteo ili ne hteo, uključi zdravorazumska logika koja ti sve vreme signalizira da ovako i na ovaj način destrukcija u Beču jednostavno nije moguća ?

Da li je razlog tome što je već tada jasno da su neki epizodisti iz prošlog filma ovde dobili mnogo značajnije parče a da me iskreno baš briga za njihove sudbine (i u prošlom i u ovom filmu) i da je svakom gledaocu, koji je ispratio holivudske priče poslednjih par godina, takođe sasvim jasno ko će poginuti a ko će preživeti.

Prva polovina je sasvim solidna i u nekim momentima i bolja nego prvi deo. Od početnog trenutka u kome vam objasne efektno i praktično kako je uopšte moguće da je naš junak opet na nogama pa sve do one duge scene koja uključuje sneg, voz i prizore koje najviše liče na popularne video igre (plus sve u “jednom” kadru).

Hoću reći, ima ovaj film svojih trenutaka…ali….

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1075

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.