Misbehaviour (2020)

Želim mir u svetu!

Izbor za Mis Sveta se počeo održavati 1951 godine. Vlasnik licence i idejni tvorac bio je Britanac Eric Morley i sve do 1989 održavan je isključivo u Londonu. BBC-ijev direktni prenos manifestacije prvih nekoliko decenija beše među najgledanijim događajima na TV.

“Misbehaviour” opisuje događaje koje su 1970 godine dovele do prvog velikog skandala na ovom “takmičenju”.

Keira Knightley (dole, levo) je Sally i ona će biti deo grupe koja se sprema da javno protestuje “protiv položaja/omaložavanja žena” jer ova priredba je kao neki “stočni sajam”. Desno od Keira je još mlađa Jessie Buckley koja glumi Jo. Njih dve su feministikinje.

U sredini je glumica Gugu Mbatha-Raw koja glumi Mis Granade. Mada je ona, što bi rekli, fino iznela ovu ulogu nemoguće je ne primetiti njenu “starost”, jer ova glumica je te 2020 imala trideset i sedam godine. Mislim, misica od 37 godina (prava Mis Granade je 1970 imala dvadeset i tri).

Gornji red, na posteru, sa levo na desno čine Dolores Hope (glumi je Lesley Manville) inače supruga voditelja tog događaja, bračni par Morley, Eric i Julia (Rhys Ifans i Keeley Hawes) i na kraju, Bob Hope (Greg Kinnear Stuck in Love (2012)).

“Misbehaviour” je gledljiva dramedija čije je osnovni problem preambicioznost. Naime, scenaristkinje (Gaby Chiappe i Rebecca Frayn) su želele da podjednako pokriju oba događaja/kontraverze koji su obeležile ove izbore (protesti+pobednica) ali “Misbehaviour” ne uspeva nikako da uklopi ova dva paraleln toka priče u jednu koheretnu celinu.

I trenutak kada se pri kraju filma ove dve priče (i likovi) konačno povežu deluje veštački ubačeno (ako se uopšte tako taj događaj i odigrao).



Priča sa Keira Knightley je daleko zanimljivija i razigranija i verujem da bi film ostavio mnogo bolji utisak da je bio fokusiran samo na nju.

Ovako…mixed bag

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.