Morgan (2016)

Debii film mladog 48-godišnjeg talenta koji puno obećava...nešto.


Režija: Luke Scott


Glume: Kate Mara, Anya Taylor-Joy,Michelle Yeoh, Toby Jones, Jennifer Jason Leigh, Paul Giammati

O čemu se ovde radi:

U nekoj bliskoj budućnosti privatne korporacije se bave proizvodnjom biogenetičkih stvorenja nalik ljudskim bićima. L-9 projekat poznatiiji pod nazivom “Morgan” (Anya Taylor-Joy)  iznenada pokazuje veoma agresivno ponašanje što dovodi do toga da korporacija šalje svog stručnjaka za procenu rizika (Kate Mara) da donese odluku kako dalje postupiti sa subjektom.

Ključna reč iz naziva filma:

Morgan

Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

Egzistencija

Ima li tu nešto zanimljivo ?

Ovo je debitantski film sina Ridlija Skota. Čovek je debitovao u svojoj 48 godini što dovoljno govori o njegovom izuzetnom talentu. Pre toga je radio kao reditelj druge ekipe kod svog ćaleta… a Ridli (ćale) mu je producirao ovaj debi. Veliki 20th Century Fox se pobrinuo da ovo (ne)delo distribuira i upiše u svoj portfolio. 

Šta je dobro u ovom filmu ?

Ideja nije nešto originalna ali je zanimljiva. Scenario (dijalozi), barem u onom delu gde nema “fenomenalne” akcije, nije uopšte loš.

Šta je još dobro u filmu ?

Paul Giammati. Njegova kratka epizoda je i ubedljivo najbolji i najintezivniji deo filma… a praktično sve vreme samo sedi za stolom.

U stvari, svi glumci se ovde trude…manje ili više. “Morgan” ima zaista respektibilnu glumačku ekipu. Da mi je samo znati koji ih je skot (Ridli) naterao da potpišu ugovore za ovo čudo ?

Šta je loše u ovom filmu ?

Kao što rekoh priča je relativno korektna…barem dok se ne pretvori u jednako nerelevatnu generičku (lošu) akcionu zbrku.

Šta je još loše u ovom filmu ?

Režija. Kao što je njegov otac stručnjak da stvori neverovatno vizuelno interesantne svetove tako je i Luke (Skot ili Skat, pitanje je sada…za USA ambasadora) stručnjak da i najuzbudljivije scene prikaže kao monotone hladne beživotne igrane slike. Odavno nisam gledao neki film koji je u akcionim delovima ovako…nezainteresovan. Još gore od svega je što svi ti minuti deluju nametnuti i ubačeni jer, eto, nije dovoljno interesantno da naši antagonisti+protagonisti samo pričaju. Dobro, ni to što su pričali nije nešto mnogo zanimljivo ali barem nije ovako bolno i uočljivo loše.

Postoje li bolji filmovi od ovog ?

Naravno. Svakako da možete pronaći i to u svakom trenutku,na nekom TV kanalu, bolji film od ovog.

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?

Sva sreća za “Morgan” a nesreća za nas koji ih pogledamo…ima.

Vredi li ovo gledati ?

Pa ako želite da vidite Jennifer Jason Leigh u retko besmislenoj ulozi (čak i za nju) onda pogledajte.

Morgan (2016)

U stvari, jedini razlog što ćete možda odlučiti da pogledate “Morgan” je činjenica da u njemu defiluje pregršt zanimljivih glumaca.

Zaključak za kraj:

A opet, ako imate baš puno slobodnog vremena,možda će vam “Morgan” prijati u ranu zoru…dok se treznite nakon teške pijanke…tako što na svakih 10ak minuta ispovraćate sadržinu svog želuca u WC šolju…


Na skali od (1-6) ocena: 2


recenzija: Biograf

Ako pogledate ovaj (zanimljiv) trailer stvarno ne morate da gledate film…biće vam još dosadniji a na kraju ćete shvatiti da ste gledali jedan sasvim drugačiji film od onog što vam je trailer nagovestio.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085