Tres 60 (2013)

Surfer u potrazi za davno izgubljenim drugom iz detinjstva u filmu u potrazi za bilo kakvim smislom.

Hajde da prvo odgledamo trejler.

Dakle, mladi i lepi  (surferskim suncem opaljeni), nekakva misterija, fotografija pristojna, naslućuje se da ima i nekih napetih scena. Takav je i prvi utisak dok ga gledate. Jeste sama misterija (nestalog druga iz detinjstva) nategnuta, jesu postupci  protagonista (surfer i njegova devojka+surferov burazer, kompjuter Genije mali) trapavi i često ne baš promišljeni (neki bi rekli, glupi) ali sve je ovo gledljivo.

Glumci, ako i nisu nešto talentovani, barem su prijatni “na oko”, scena sakrivanja u hotelskoj sobi u tunelima centralne klime je zabavna, pojavi se u jednom trenutku i matora Džeraldina Čaplin….mislim nije (toliko) loše sve ovo. “Tres 60” je u te prve dve trećine jedan nepretenciozan, zabavan, laganica triler.

A onda dođe ta (prokleta) završnica koja ne samo da je katastrofalno loše urađena nego totalno menja i percepciju kod gledaoca jer, odjednom, traži od nas da stvari na ekranu počnemo shvatati ozbiljno. Pa ne može to tako. Zamlaćivali ste nas 60ak minuta sa tra la la pričom i sad očekujete da poverujemo u ovaj tmurni zaokret ? I pre toga nam i nije baš mnogo stalo do ovih protagonista (jer su nam bili trala la la ubedljivi) te zašto bi odjednom menjali raspoloženje prema njima.U stvari, promenimo raspoloženje. Prema samom filmu. Od simpatičnog šita pretvori se u BULšit.

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.